Son eklenen

İzlediğinizde Gerçeği Sorgulatacak Akıllara Durgunluk Veren Filmler


Bir filmin sinematik değeri o filmi kaç kez izleyebildiğinizle ölçülüyor. Bazı filmleri onuncu kez bile izleyerek, bazı yeni ilginç replikleri vurgulayabilir ve ilk bakışta görünmeyen ayrıntıları zevkle bulabiliriz.

Henüz izlemediğiniz olağanüstü bir film arıyorsanız, o zaman bu sizin için iyi bir yazı olacak! Bu filmler, algınızı değiştirecek ve birçok soru ve varoluşsal bir yolculuk ile baş başa kalacaksınız.

Film tarihindeki en uzak, yaratıcı ve düşündürücü olay örgüsünden bazılarına sahip filmler:

I Origins – Kök

I, Origins, gözün evrimini inceleyen bir moleküler biyolog olan Dr. Ian Gray'in hikayesini anlatıyor. Kendisinden uzaklaşan egzotik genç bir kadınla kısa bir karşılaşmanın ardından işini hayatına karıştırırken bulur. Araştırmaları yıllar sonra laboratuvar ortağı Karen ile devam ederken, onun hem ruhani hem de bilimsel inançlarını karmaşıklaştıran, geniş kapsamlı sonuçları olan çarpıcı bir bilimsel keşif yapıyor.



Samsara

Himalayalar'daki Ladakh'ın görkemli manzarasında geçen manevi bir aşk hikayesi. Samsara filmi bir arayış; Bir insanın dünyayı terk ederek manevi aydınlanmayı bulma mücadelesi. Ve bir kadının aydınlanmış aşkını ve dünyadaki yaşamını sürdürme mücadelesi. Ancak kaderleri değişir, çarpışır ve sürpriz bir sona ulaşır.



Transcendence – Evrim 

Radikal bir teknoloji karşıtı kuruluş, bilgisayarların insan beyninin yeteneklerini aşabileceği bir dünya yaratmalarını engellemek için savaşırken, önde gelen iki bilgisayar bilimcisi, Teknolojik tekillik hedeflerine ulaşmak için çalışıyor.



Cloud Atlas – Bulut Atlası

Bir insan ruhu bir katilden bir kahramana dönüşürken bir devrime ilham vermek için yüzyıllar boyunca dalgalanır. Bireysel yaşamların eylemlerinin geçmişte, şimdiki zamanda ve gelecekte birbirlerini nasıl etkilediğinin araştırmasını yapan Bulut Atlası, bakış açınızı büyük bir perspektife genişletecek.



Timer – Aşka Geri Sayım

Bir kişinin bileğine implant yöntemiyle, bir zamanlayıcı yerleştirilir. Bu zamanlayıcı gerçek aşkı bulacağı güne kadar geri sayar. Ancak Oona O'Leary, boş bir zamanlayıcının ikilemiyle karşı karşıyadır. Ruh eşi, kim ve her nerede olursa olsun henüz bir zamanlayıcı ona implante edilmedi. Otuz yaşına yaklaşan ve müstakbel eşi beklemekten yorulan Oona, kendi kurallarını çiğniyor ve dört aylık geri sayımı olan, çekici bir gence aşık oluyor.



Primer – Kapsül 

Shane Carruth'un Sundance filmi ile insanların zihinlerini karıştırmak ile ilgili zaten bir deneyimi vardı. 2004 yılında, yönetmen her şeyden önce, zaman yolculuğunu kolaylaştırabilecek gerçek dünya teknolojisini tasarlayan şık, düşük bütçeli bir bilim kurgu filmi olan 'Primer' i piyasaya sürdü. Carruth, bu teknolojiyi eski bir Dallas banliyösünde 7.000 $ 'a imal etti ve neredeyse her şeyi kendisi yaptı. Bu film klasik Hollywood'un zaman yolculuğu tasvirlerini tanımlayan büyük bütçeli tiyatrolardan tamamen ayrılarak, bunun yerine işi yapmak için gerçekte neyin gerekli olacağına odaklandı.



The Bothersome Man – Sorun Yaratan Adam

En genel özeti ile film seçimler hakkındadır. Kendi kendimize koyduğumuz, bunu alışılmış bir şekilde hayata geçirdiğimiz seçimler ve kurallar kısmına odaklanır. Filmde geçen tuhaf şehrin sakinleri duygusuz yaşıyorlar.



Enter The Void – Boşluk 

Enter The Void, Gaspar Noé tarafından yazılan ve yönetilen Paz de la Huerta, Nathaniel Brown ve Cyril Roy'un oynadığı 2009 yılında vizyona girmiş bir İngiliz- Fransız drama filmidir.

Tokyo'nun neon ışıklı gece kulübü ortamlarında geçen hikaye, polis tarafından vurulan ancak beden dışı bir deneyim sırasında sonraki olayları izlemeye devam eden genç bir Amerikalı uyuşturucu satıcısını hikaye ediniyor. Bu filmi izledikten sonra gerçekten neler olduğunu kendinize sorarken bulacaksınız!



Red Lights – Medyum 

Konu, paranormal bir araştırmacı ve paranormal aktivite olduğu varsayılan her şeyi çürütmek için etrafta dolaşan bir asistan etrafında dönüyor. Şimdiye kadar, her şeyi bilimsel olarak açıklamayı başardıkları için yaptıkları işte oldukça başarılıdırlar. Ünlü bir medyum olan Simon Silver, neredeyse 30 yıl sonra geri döndüğünde işler dramatik bir hal alır. Red Lights her yönüyle her an duraksayıp düşüneceğiniz harika bir filmdir.

Kırmızı Işıkların konusu, film devam ettikçe daha da ağırlaşıyor. Evet, bazen tahmin edilebilir, ancak sonunda asla geldiğini göremeyeceğiniz bir değişiklik var. Tatmin edici ve akıllı bir film.



Source Code – Yaşam Şifresi

Hiçbir rüyadan uyandığınızda değiştirebilmeyi dilediniz mi? Bu film tamamen bununla ilgili. Hükümet, paralel bir evrende belirli kişilerin geçmişe gitmesini sağlayacak ve gerçek dünyadaki olayların yönünü değiştirebilecek bir program tasarladı.

Bu programın yardımıyla bir patlamadan sadece 8 dakika öncesine gidiyor. Bundan sonra her şey havaya uçarken 8 dakika içinde kimin yaptığı bulunması gerekiyor. Kafa karıştırıcı geliyor mu? Bu onun için de kafa karıştırıcı. Source Code – Yaşam Şifresi bir bulmacanın parçalarını bir araya getirmek için aklınızı zorlamanızı isteyecek!



3 Yorumlar

  1. Samsara belgeseli var çok güzel . Müthiş manzaralar gösteriyor. Rengarenk bir belgesel

    YanıtlaSil
  2. İzlemediğim filmler mevcut. Şuan inceledikten sonra gayet dikkat çekici içerikler olduğunu düşünüyorum. İzlemeye başlamak için bir seçim yapmam gerekiyor.

    YanıtlaSil
  3. samsara izlememişim bakayım ona :) bloglardan seçmeler yazımın yorumlarında sana bir mesaj var, görmediysen yanii :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu