Son eklenen

Honor 10X Lite Telefon incelemesi


Honor 10X Lite
Telefon Android 10 işletim sistemini kullanan yeni bir cihazdır, 6.67 inç LCD ekranı olan bu cihaz, Kirin 710 model işlemci taşıyor. Cihazda 4 GB RAM var ve 5.000 mAh kapasitede bir pil taşıyor. 9,30 mm kalınlığa sahip olan bu cihaz, plastik çerçeve ile geliyor. 206 gram ağırlığa sahip olan cihazın yeşil ve siyah kasa renkleri bulunuyor. Honor 10X Lite Telefon 215 dolar fiyatla önce Hindistan ve Çin pazarlarında müşteri arayacak. Ardından bu cihaz Avrupa’daki ülkelerde satışa çıkacak.

Honor 10X Lite Telefon Özellikleri

Sistemde kullanılan Kirin 710 model çip bilindiği gibi 5G desteklemiyor. Telefonun işlemcisi 12 nano metre mimari ile inşa edildi ve 2020 model bir işlemcidir. Buna destek için firma Mali G51 model GPU tercih etti. Fiyatı abartmamak için olsa gerek, pahalı elemanlar kullanılmadı. Sistemde RAM donanımı söz konusu olduğunda Honor 10X Lite Telefonda 84GB ram var. Dahili alanı da bir modelde 128 GB diğer versiyonda 256 GB olarak geliyor. Ayrıca SD desteği de bulunuyor

Arkada 4 kamerası olan Honor 10X Lite Telefonda ana kamera 48 MP çözünürlüğe sahiptir, ultra geniş kamera ise 8 MP çözünürlüktedir. Makro kamerası 2 MP derinlik kamerası da 2 MP çözünürlüğe sahip olup, sistem 2160Pkalite iddiası ile geliyor. Şirket bu makinenin önüne de vasat bir sensör olan 8MP kamera yerleştirmiş. Donanımları pek de ahım şahım olmayan bir giriş seviyesi makinedir. 25 W destekli çalışan 5.000 mAh kapasiteli pili 2-3 gün idare edecektir. 3.5 mm kulaklık girişi bu cihazda var.

Telefonla yüksek kalite mobil oyunlar ve grafikler için yetersiz bir donanımı var. Her ne kadar işlemcisinin 4 çekirdeği 2.20 GHz saat hızında çalışsa da Kirin işlemci, aynı değerde Snap Dragon ile yarışamaz. İşlemci bileşeni, çok iyi seçilmediğinde, kameralar da bundan etkileniyor. Çekirdek frekansı yüksek bir işlemci seçildiğinde, GPU ve RAM bileşenlerinin de bu hıza ayak uyduracak donanımlar olması gerekiyor. Bu da tabi ki 213 dolar ile olacak iş değil. O yüzden yeni bir cihaz almak ve giriş seviyesi ucuz ve sağlam bir telefona sahip olmak isteyenlerin ilgisini çekecektir.

1 Yorumlar

  1. Telefonumu değiştirmeyi düşünüyordum ve bu telefon sanırım beni oldukça tatmin edebilecek türden sistemleri kapsıyor. Honor firması artık kaliteli firmalar arasında kendisini göstermeye başladı bile.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu