Son eklenen

YouTube reklam politikası değişiyor


YouTube'dan gelir elde etmek isteyen video içeriği üreticileri, oluşturdukları içeriklerden belirli bir miktarda kâr olanağı sağlamak için YouTube ile iş anlaşmaları oluşturarak, izleyicilere reklamlar izlettiriyor, bu reklamlardan da üretici ve YouTube şirketi gelir elde ediyor.

YouTube reklamsız hizmetine dahil olmak istemeyen üreticiler, YouTube ile masaya oturmaktadırlar. YouTube ile bu anlaşmayı yaparak reklam almak isteyen üreticilerden, YouTube birkaç şey istemektedir. Bunlardan birisi, kanalın en az yıllık olarak dört bin saat izlenmesidir. Dört bin saat izlenme saatine ulaşan üreticinin, bunların yanında bin abone sayısına ulaşarak, telifsiz-özgün- içerik üretmesi de YouTube tarafından istenmektedir. Bu şartları karşılayan üretici, YouTube ile iş birliği yaparak reklam almaya başlayacaktır.

YouTube Reklam Yelpazesi Genişliyor!

Son yıllarda yukarıda bahsi geçen politikayı izleyen YouTube şirketi, 2020 yılının son aylarında bu politikayı değiştiriyor. Artık anlaşmalı ve anlaşmasız fark etmeksizin tüm YouTube videolarında reklam gösterilecek! Son zamanlarda reklam gösterimleri konusunda oldukça bonkör davranan YouTube'den beklenen hamle de geldi. Bundan böyle YouTube reklamsız video devri kapandı. Önümüzdeki yıldan itibaren her türlü videoda reklamlarla karşı karşıya kalacağız.

Yukarıda belirttiğimiz şartları karşılayan anlaşmalı video içeriği üreticileri dışında, anlaşmasız ve serbest zamanlı olarak çalışan video üreticilerinde de reklam gösterilecek. Ancak; YouTube anlaşmasız üreticiler, verilen reklamlardan hiçbir şekilde gelir elde edemeyecek. Elde edilen tüm gelir doğrudan YouTube'ye gidecek.

1 Yorumlar

  1. şirket politikasını değiştirmek daha işine gelen bir durum tabii.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu