Son eklenen

Kurtboğazı barajı

Ankara Kahramankazan'a 4 km uzaklıkta olan Kurtboğazı Barajı Mesire alanı Ankara'nın içme suyunu karşılayan yerlerden biridir. 1963-1967 yılları arasında inşa edilen barajın oluşturduğu göl, günümüzde Ankaralıların tercih ettiği piknik alanı haline gelmiştir.

Kahramankazan'da balık tutulacak yerlerden biri olan Kurtboğazı Barajın'da balık çeşitleri olarak levrek, gümüş, sazan ve turna çıkmaktadır. Baraj, Ankara'nın belli bir kısım içme suyu ihtiyacını karşıladığı  için kenarında yerleşim yeri yoktur. 

Kurtboğazı Barajı’nda yaklaşık 6 bin 500 metrekare alana, Karavan Park alanı mevcut.  Ziyaretçiler için tüm olanakların sağlandığı Karavan Park'ta, her bir karavana ait yeşil alan, temiz su, elektrik, sosyal donatılar, güvenlik ve otopark alanı yer alıyor.

Nasıl gidilir? Ankara'ya 60 km uzaklıkta bulunan baraj eski E5 yolu üzerinde Kahramankazan ile Kızılcahamam arasında kalmaktadır.

Kurtboğazı Barajı piknik alanı, Kahramankazan Kurtboğazı Barajı, Kurtboğazı barajına nasıl gidilir? Kurtboğazı Barajında balık çeşitleri,



1 Yorumlar

  1. Kurtboğazı barajı hafta sonu piknik yapabileceğiniz balık tutabileceğiniz harika bir yer.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu