Son eklenen

ÖNDEN ÇEKİŞLİ ARABALARIN AVANTAJLARI


Günümüzde araba lüksten daha çok ihtiyaç haline gelmiş durumda. Şehirlerde nüfusun sürekli artması sonucu toplu taşıma araçlarının çok kalabalık olması, toplu taşımanın saatleri ve her yere gitmemesi insanları büyük şehir yaşamında zorluyor.

İstediği gibi, istediği saatte, istediği yere gitmek ve giderken de bunları konforlu bir şekilde yapmak insanları araç almaya itiyor. Bu yüzden sokaklarda her türlü arabayı görmek mümkündür.
Herkes imkanları içinde kendine uygun arabayı almak için uğraşıyor. Fakat insanlar araba alırken çok fazla çeşit olduğu için kararsız kalabiliyor. Bu konu da o çeşitlilikten biri. Önden çekişli araç mı yoksa arkadan itişli bir araba mı alsam diye insanlar düşünüyor.

Önden Çekişli Araba Nedir?
Önden çekişli araçlar ön tekerin motor gücüyle hareket etmesi arka tekerlerin ise ön tekerleğin dönme gücüyle hareket etmesi sonucu aracın yürümesini sağlayan sistemdir. Bu sistemde motor gücünün ön tekerlere gönderilmesiyle aracın hareket etmesi sağlanır. Bu tür araçlarda motorun sadece ön akslarla bağlantısı vardır. Enlemesine konulan motorlarda üretilen güç, önce şanzımana iletilir. Daha sonra ise şanzımanın içerisinde bulunan diferansiyele gider. Son olarak da aksın yardımı ile tekerleklere hareket verilir.

Önden Çekişli Araçların Tercih Edilme Sebebi
Önden çekişli araçların kullanıcılar tarafından daha fazla tercih edilmesinin en büyük sebebi fiyatıdır. Çünkü bu tür araçlarda dizayn ve üretim maliyetleri düşüktür. Bu yüzden arkadan itişli araçlara göre fiyatları daha uygundur ve bu yüzden daha çok tercih edilir. Önden çekişli araçlarda daha az parça kullanımı sadece fiyatı değil ağırlığı da azalttığı için aracın yakıtı da azalmaktadır. Bu da insanların tercih etme sebeplerinden biridir.

Önden Çekişli Arabaların Avantajları
Önden çekişli araçların arkadan itişli araçlara göre avantajları vardır. Bunlardan bir tanesi de kış mevsiminde yollarda olan buzlanmalarda arkadan itişli araçlara göre daha az kaymasıdır. Bunun sebebi ise ön tarafta yere uygulanan basıncın ve sürtünmenin daha fazla olmasıdır. Bu da kaymayı engellemekte ve yol tutuşunu daha iyi hale getirir. Tüm bu sebeplerden dolayı da Önden çekişli araçlar sokaklarda daha fazladır.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu