Son eklenen

APANDİSİT HASTALIĞININ BELİRTİLERİ

Apandis, karnın sağ alt kısmında kalın bağırsağın bir uzantısı bulunmaktadır. Fiziksel olarak solucana benzeyen bu kısım hareket kabiliyetine de sahiptir. Bağırsağa bağlı olmasına rağmen içerisinden herhangi bir besin ürünü geçmez. Uzunluğu genelde çocuk yaşlarda daha fazladır. Genellikle 9-10 cm. boyutunda olabilen apandis daha kısa ve daha uzun da olabilir. Bazı kişilerin apandisi biraz farklı yerlerde olabilir. Bu kişilerde apandis rahatsızlığı sırasında tanı koymak daha da zorlaşır.

Apandis, kör bağırsak üzerinde yer alan apandisin iltihaplanması durumunda oluşan hastalıktır. İltihaplı halde olan apandisin ameliyatta kesilip çıkarılmasıyla tedavi edilmektedir. Apandisit hastalığının belirtileri birkaç maddede sayılabilir. Karında, kasıkta ve bacağın vücut ile birleştiği noktalarda yaşanan ağrılar hastalığın en bilinen belirtileridir. Ayrıca şiddetli bir mide bulantısı da bu hastalığın belirtisi olabilir.

Apandis genellikle dışkı sebebiyle tıkanmaktadır. Daha nadir görülen olaylarda ise safra taşı ya da bir tümör apandisin tıkanmasına sebep olabilir. Apandis tıkandığında ise iltihaplanma olur ve apandisit hastalığı ortaya çıkar. Tıp her ne kadar oldukça ilerlemiş ve gelişmiş olsa da apandisin vücut içerisindeki görevi hala bilinememektedir. Yalnızca bu organın lenf dokusu bakımından zengin olduğu tespit edilmiştir. Apandisit hastalığının belirtileri kişiler üzerinde görünmeye başladığında acilen müdahale edilmesi gerekmektedir. Aksi halde iltihaplanan apandis yırtılabilir. Bu iltihaplarda karın bölgesine yayılır. Sonrasında karın zarının iltihaplanması gibi daha büyük problemler ortaya çıkabilir.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu