Son eklenen

BLOG YAZARAK PARA KAZANMAK

Gelişen internet kullanımları bireyleri farklı alanlarda kazanç sağlamaya yönelik alternatifler sunmaktadır. İnternet kullanımlarında profesyonel tabanlı işlerin yanı sıra çok ilgi istemeyen kişisel becerileri kullanarak da yapılabilecek işler mümkün.

Blog yazarak para kazanmak bunlardan biridir. Yazarlık zor bir meslek olmasının yanı sıra hayal gücü ve kurgu yeteneği gerektirir. Bu alanda ilgi sahibi olanların hem kendilerini değerlendikleri hem de becerileri ile para kazanmak anlamında oldukça keyif veren ir iş haline gelmiştir.

Blog Yazarak Nasıl Para Kazanılır?
Blog yazarak para kazanmak isteyen kişilerin belli başlı bir takım adımlar ile bu yola çıkması gerekir. Bunlardan ilki adından da anlaşılacağı üzere bir blog açmaktır. Yazarlık mesleğine ilgi duyan kişilerin bu alanda belli bir deneyimleri yoksa bu konuda çok profesyonel olmadan da basit bir blog sayfasıyla okuyucu kitlesi oluşturması mümkün.

Bunun için blog kurmanızın yanı sıra blog sayfanıza bir konu başlığı bulmanız ve yazılarınızı bu çerçevede yazmanız gerekir. Geniş içeriğe sahip bloglardan ziyade tek bir konu başlığı altında yazılan sürükleyici bir konu ziyaretçi anlamında daha fazla bir getiri sağlar.

Blog yazararak para kazanmak isteyen kullanıcıların önemle üzerinde durması gereken bir diğer konu da bloglarına bir kimlik oluşturmaktır. Kimlikten bahsedilen kasıt ise logo tasarımıdır. Etiket sahibi ola yazıların tanınırlığı arttırmak ve çağrışım özelliği ile kişilerde yer etmesini sağlamak bu yolla mümkün olur.

Tüm bu bilgiler ile oluşturulan blogların gelir sağlaması için ise yapılması gereken adsense üzerinden üyelik oluşturmaktır. Google üzerinden verilen reklamların yazılarınıza kopyalaması ve her tıklama sonucunda kazançlar adsense tarafından sağlanır. Bu kazançların yine adsense üzerinden görüntülenmesi yapılır.

Blog yazmak kişileri hem ilgi alanlarına yönlendirerek sevdikleri işleri yapması konusunda hem de sevdikleri işi yaparak para kazandırmak konusunda oldukça ilgi çeke bir konudur. Kişiler yazdıkları blog yazıları ile okuyucu kitlesi oluşturabilir ve daha sonraki aşamalarda bu kitle ile yazarlık konusunda logo ve tasarım karakterleri ile daha geniş kitleler tarafından okunan siteler elde edebilir.


8 Yorumlar

  1. İyi kazanan bloglar var biz daha işin başındayız

    YanıtlaSil
  2. Zamanla her şey olur ama ben bu işi kazançtan ayrı fobi olarak yapıyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog yazarlığı yapan severek yapıyor teşekkürler yorum için

      Sil
  3. işallah hedeflerinize ulaşırsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa bey 2013 den beri bu işi yapıyorum ama öyle işte aman aman bir para elime geçmedi nasip

      Sil
  4. Blog yazarak para kazanabilmek için ilk başta sitenizin hitini günlük tekil kişi sayısını artırmanın gerekir.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu