Son eklenen

Yeni Kovid 19 Tedbirleri Açıklandı! Yeni Tebirler Neler? Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı?


Kovid 19 salgınının tekrar artış göstermeye başlamasından dolayı, İçişleri Bakanlığı yeni tedbirler uygulanacağını ilan etti. Maske – mesafe – temizlik kuralının daha etkili olarak uygulanabilmesini sağlayacak olan bu tedbirler Cuma gününe denk gelen 20.11.2020 tarihinde, saat 20:00’dan sonra uygulanmaya başlayacaktır. Yeni önlemler şöyle sıralanmaktadır: 

Berber, kuaför, güzellik merkezi ve alışveriş merkezlerinin çalışma saatleri 10:00 – 20:00 arası olarak belirlenmiştir. 

Kafe, restoran ya da pastane gibi işletmeler, müşterilere kapalı olacaktır ve 10:00 – 20:00 saatleri arasında paket servisi ya da gel – al servisi yapılabilecektir. Saat 20:00’dan sonra, sadece internet üzerinden ya da telefon ile sipariş alınarak hizmet verilecektir. 

İl ya da ilçe hıfzısıhha kurulları tarafından verilebilen bir izin sayesinde, şehir merkezlerinden uzakta olan konaklama tesislerinin lokanta bölümleri için tedbir uygulanmayacaktır. 

Açık olan işletmeler devlet hastaneleri, özel hastaneler, veteriner klinikleri, hayvan barınakları, eczaneler, huzur evleri, rehabilitasyon kurumları, PTT şubeleri, havalimanları, oteller, şehirlerarası yolların her bir 50 kilometresi için hizmet edecek olan petrol istasyonları ve lastikçi dükkanlarıdır.

Yeni tedbirler uygulanmaya başladıktan sonra istisna kapsamında olacak kişilier de bulunmaktadır. Rehabilitasyon merkezlerinin çalışanları ve öğrencileri, huzur evi çalışanları, su ve elektrik hizmetleri gibi öncelikli hizmetlerin verilmesinde görevli olan çeşitli çalışanlar, belediye çalışanları, ÖSYM tarafından yapılacak olan herhangi bir sınava gireceğini belgeleyenler, paket servis görevlileri, toplu taşıma araçlarında hizmet veren çalışanlar ve imalathane çalışanları istisna kapsamında sayılmaktadır.

Sinema salonları, oyun salonları, internet kafeler, çay bahçeleri ve halı sahalar 31.12.2020 tarihine kadar hizmet vermeyecektir.

Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak Mı? 

Uygulanacak olan yeni korona tedbirleri arasında sokağa çıkma yasağı da bulunmaktadır. İlk olarak 21 Kasım (Cumartesi günü) saat 20:00’dan 22 Kasım (Pazar günü) saat 10:00’a kadar ve aynı gün saat 20:00’dan 23 Kasım (Pazartesi günü) saat 05:00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlayacaktır. Daha sonra da hafta sonlarında tedbirler bu şekilde uygulanacaktır.

65 yaş üzeri vatandaşlar ve 20 yaş altı vatandaşlar için de bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Hafta içi ve haftasonu saat 10:00 – 13:00 arasında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, 13:00 – 16:00 arasında ise 20 yaş altı vatandaşlar sokağa çıkabileceklerdir. 

Bu vatandaşların, yaş sınırlarına göre belirlenen saatler dışında sokağa çıkmaları yasaktır. Yeni tedbirler, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlardan sonra çişleri Bakanlığı tarafından, 18.11.2020 tarihinde bildirilmiştir.


3 Yorumlar

  1. 2. dalga diyorlardı, sanırım geldi..

    YanıtlaSil
  2. Umarım en yakın zamanda bu beladan kurtuluruz. 🙏

    YanıtlaSil
  3. inşallah en kısa sürede gecer gider..durum vahim..
    yaşam tarzlarımızda devrim oldu.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu