Son eklenen

Adsense nedir?

İnternet üzerinde birbirinden farklı bilgi içeriği bulunan binlerce site bulunmaktadır. Mesela sağlıkla ilgili tecrübesi ve bilgi birikimi olan bir kişi kendi kişisel internet sitesini açarak düzenli olarak sağlıkla ilgili bilgi girişi yapabilir. Sağlık, moda, güzellik, anne çocuk, yemek tarifleri, spor gibi aklınıza gelebilecek her türlü konu hakkında bilgi veren internet sitelerine Google gibi arama motorları üzerinden erişim sağlanabilmektedir.

Dünyada en çok tercih edilen arama motorlarından birisi olan Google, 2000 li yılların başlarında internet sitesi sahiplerinin emeklerinin karşılığını alabilmeleri adına Google adsense hizmetleri vermeye başlamıştır. Yani, Google'ın anlaşma yaptığı firmaların reklamlarını internet sitelerinde yayınlayarak site sahiplerine gelir elde etme şansı sunmaktadır. Peki, Google adsense nedir? ve bu sistem üzerinden kazanç sağlamak için ne yapmak gerekir?

Google Adsense Nasıl Çalışıyor

Televizyon kanallarının, radyoların ve gazetelerin en büyük gelir kaynağı yayınlamış olduğu reklamlardır. Aynı şekilde internet sitesi sahiplerinin de vermiş oldukları hizmetlerin karşılığını alabilmeleri için sitelerinde Google'ın reklamlarını yayınlamaları gerekmektedir. Bunu yapabilmeleri için de bazı kriterleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Google Adsense reklam gelirlerinden kazanç sağlayabilmek için daha doğrusu reklam yayını yapabilmeniz için web sitenizin içeriklerinin başka diğer sitelerden alıntı ya da kopyalama olmaması gerekiyor. Hazırlamış olduğunuz içeriklerin tamamen özgün ve orijinal olması çok önemli bir kriterdir. Google adsense' ye yapmış olduğunuz başvurun kabul edilmesi için gerekli olan diğer kriter ise sitenizin ziyaretçi sayısının oldukça tatminkar bir seviyede olmasıdır. Sitenizin içeriği ne kadar iyi olursa olsun ziyaretçi sayısı az olan bir site, Google reklam verenler tarafından tercih edilmemektedir.

Web sitenizin kişisel ayarlar kısmından Google adsense başvuru yapabilirsiniz. Google yetkilileri sitenizi inceledikten sonra eğer reklam yayınlamaya uygun gördükleri takdirde bir onay kodu gönderecektir. Bu onay kodunu yine sitenizin ayarlar kısmından ilgili bölüme yapıştırarak reklam yayınının yapılmasına başlayabilirsiniz.

Google Reklamları

Google, ilgili sitede reklam yayını verirken internet kullanıcılarının arama yaptıkları konu ile alakalı reklamlar yayınlamaktadır. Mesela Google arama motorunda bebeklerde pişik neden olur? hakkında bir siteye giriş yapan internet kullanıcısına Google reklamları olarak büyük ihtimalle bir bebek bezi markası ya da pişik kremi markasının reklamını yayınlanacaktır.

Şayet web sitesini ziyaret eden kullanıcı ilgili reklamın linkini tıklarsa ya da link üzerinden markaya ait olan internet sitesine girerek alışveriş yaptığı takdirde Google, internet sitesi sahibine ödeme yapmaktadır. Ziyaretçi grafiğine göre Google'ın reklam ödeme yöntemi değişiklik göstermektedir. Bazı web siteleri günlük ziyaretçi sayısına göre ödeme alırken bazı web siteleri ise sadece reklam linkinin tıklanma oranı kadar ödeme almaktadır. ama reklam gelirlerinde en önemli kriter ziyaretçi sayısının fazla olması ve bu ziyaretçilerin web sitesinde geçirdikleri zaman çok çok önemlidir.

1 Yorumlar

  1. hiç kullanmadım daha :) feriha hanım son bölümünü okudun muuu :) seviyodun galiba :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu