Son eklenen

Altcoin Nedir? Altcoin Neden Önemlidir?

Kripto paraların piyasaya düşürülmesi ile çok farklı terim de insanlara sunuldu ve bu kapsamda araştırılan terimler hakkında bilgi edinilmesi ile insanların kripto para piyasalarına karşı olan ilgileri ciddi miktarda arttı. Kripto para piyasalarında ana kripto paraların altında işlem gören altcoin paralar da bu bağlamda oldukça araştırılmaya başlandı.

Altcoin Nedir?

Altcoinler birçok durumda bir tür kripto para birimi olarak kabul gören varlıklar olarak belirtilse de aslında kripto para birimi değildir. Bunun tam aksine altcoin olarak adlandırılan birimler temelde Bitcoin gibi birçok farklı kripto parayı ifade etmek için kullanılır. Yani örneğin Bitcoin bir tür kripto para birimi ilen Ether veya Litecoin birer altcoindir. Bu durum böyle iken günümüzde birçok alanda altcoin terimi piyasada düşük değerde işlem gören para birimleri olarak kabul görmektedir.

Altcoinler genele bakıldığında Bitcoin ile aynı özelliklere sahip olmayabilir. Birçok durumda aitcoinlerin farklı ekonomi gruplarına bağlı olduğu da görülür. Bazı konumlarda bulunan altcoinler çeşitli uygulamaların kullanılması anlamında da çok yönlü programlama seçeneğini kullanıcılarına sunar.

Altcoin Neden Önemlidir?

Altcoin terimi bir diğer kolay anlayış ile Bitcoin’in alternatifi olan birim olarak da adlandırılabilir. Bu nedenle de birçok piyasada Bitcoin haricinde bulunan kripto para birimi olarak algılanır. Sayısız Altcoin bulunur. Güncel rakamlar bugün günümüzde 10.000 civarı altcoin olduğunu ortaya koymaktadır. Altcoinler genelde kısa ömürlüdür. En uzun süreli olarak işlem gören Altcoin Litecoin’dir ve hala aktif olarak kullanılır.

Piyasada İşlem Gören En Büyük Altcoinler

Piyasada bulunan sayısız Altcoin gün içerisinde sayısız kullanıcı tarafından alınır ve satılır. Piyasa değerleri ve hacimleri farklı olan bu altcoinler doğru taktik izlendiğinde güzel getiriler sağlar. Piyasa genelinde tercih edilen ve en çok işlem gören 5 büyük altcoin bulunur. Bunlar; Etherium, Tether, XRP Cash, Binance Coin ve Bitcoin Cash’tir.

Hacmi En Geniş Olan Altcoin Hangisidir?

Piyasa geneline bakıldığında en değerli ve en geniş hacimli Altcoin biriminin Etherium olduğu anlaşılır. Madencilerin oluşturdukları zincirler ile de kolayca biriktirilebilen Etherium, aynı zamanda piyasada işlem gören birçok birim için de token görevi görmektedir.

Altcoinlere Yatırım Yapmak Güvenli Midir?

Kripto para piyasalarının hareketlenmesi günümüzde birçok aktif yatırımcıyı bu alana çekmiştir. Yatırımcılar en karlı birimin hangisi olduğuna yönelik sürekli araştırmalar yaparlar. Altcoin birimler genelde Bitcoin’e kıyasla daha riskli olan yatırım gruplarıdır. Bitcoin’in varlığı itibari ile yükselişi ve düşüşü birçok durumda yatırımcılara güven verse de Altcoin için aynı durumdan bahsedilemez. Her daim altcoinler risk içermektedir.

Altcoinlerin Bilinmeyen Avantajları

Altcoinler kullanım açısından son derece konforludur. Son derece yüksek bir likiditeye sahiptirler. Bununla birlikte oldukça yüksek bir kullanıcı kitlesine sahiptir ve işlemlerinde gizlilik daima esastır. Daima ucuz olan bu hisseler birçok durumda yatırımcılar için ilk tercihler arasında yer alır. Altcoinlerdeki işlem hızları Bitcoin’e bakarak oldukça yüksektir.

2 Yorumlar

  1. Arkadaş tavsiye ediyor . çekiniyorum açıkçası bu işe girmeye. kararsızım bakalım ne olacak

    YanıtlaSil
  2. Ben de bu sıralar bu konulara merak saldım.Bitcoin popüler ama altcoinleri de bilmek lazım içlerinde Etherium en çok yükselişe geçeceklerden sanki..
    Detaylı ve faydalı bir yazı olmuş gerçekten...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu