Son eklenen

En iyi 10 animasyon film

Çocuklarınızla birlikte kaliteli zaman geçirmenin yollarından bir tanesi de film izlemektir. İyi tercih edilmiş bir filmle sadece keyifli zaman geçirmezsiniz, aynı zamanda çocuğunuzun hayal dünyasını, empati seviyesini, duygusal zekasını geliştirmesine de yardımcı olabilirsiniz. İşte bunun için animasyon filmler biçilmiş kaftan olabilir. Ailenizle eğlenip, güzel vakit geçirmek için izleyebileceğiniz animasyon filmler…

1)Sevimli canavarlar (Monsters Inc. 2001)

Animasyon filmde, canavarlar çocukları korkutup çığlıklarını şehirlerine enerji sağlamak için kullanırlar. Korkutma işinde oldukça iyidirler fakat onlardan korkmayan bir çocuk peşlerine takılır ve canavarların dünyasına gelir.

2)Ratatuy (Ratatouille 2007)

Remy aşçı olma hayali kuran küçük bir faredir. Bir gün Paris’te Alfredo ile şans eseri yolları kesişir. Birlikte kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olan restoranı kurtarmaya çalışırken aynı zamanda kötü insanlarla da uğraşırlar.

3)Yukarı bak (up 2009)

Çocukken karşılaşan Carl ve Ellie’nin arkadaşlıkları aşka döner evlenip mutlu bir hayat yaşarlar. Bir gün Ellie’nin hayatını kaybetmesi ile eşi Carl, onun tek hayalini gerçekleştirmek için izci bir çocukla maceraya atılır.

4)Karlar ülkesi( Frozen2013)

Sihirli bir dünyanın kapısını sizlere açan bu animasyon filmde krallık, karlar kraliçesinin laneti sonucunda sonsuza kadar kış mevsimine hapsolmuştur. İyi kalpli ve macera ruhlu Anna, Karlar kraliçesini bulup laneti sonlandırmak ister. Böylelikle krallık eski mutlu günlerine geri dönecektir. Bu zorlu macerada dağcı Kristoff’tan yardım alacaktır.

5)İnanılmaz aile ( The Incredibles 2004)

Mr. Incredible adı altında dünyayı kötülerden koruyan Bob, artık yorulmuştur. Ailesi ile sakin sıradan bir hayat yaşamak için emekli olur. Fakat sıradan yaşam bay inanılmaz için çok sıkıcı gelmeye başlar. Tekrar gizli göreve döner. Ailesi de olayların içine çekilmek zorunda kalır.

6)Shrek (2001)

Duloc ülkesi kralı Lord Forguad kendine eş olması için prenses Fiona’yı seçmiştir. Tek yapılması gereken güzeller güzeli prensesi ejderhadan kurtarmalıdır. Bataklığında yaşamaktan oldukça mutlu olan çirkin, yeşil canavar Shrek bu görev için seçilmiştir.

7)Ejderhanı nasıl eğitirsin?(2010)

Vikingler, can düşmanları olan vahşi ejderhaları avlamaya çalışırlar. Şefin oğlu Hıçkıdık’da kendisini ispatlamak için bir ejderha avlamalıdır. Daha sonra şans eseri Gecenin gölgesi diye bilinen ejderha ile karşılaşır. İnsancıl duyguları sayesinde ona zarar vermez ve arkadaş olurlar. Beraber daha büyük tehlikelerle mücadele ederler.

8)Ters yüz (2015)

Bu animasyon filmde babasının işi için ailesi ile San Francisco’ya taşınmak zorunda kalan Küçük Riley çok zor dönemden geçmektedir. Yeni bir ev, okul, arkadaşlar onu korkutmaktadır. Normalde hep neşeli olan Riley’in duyguları karışmaya başlamıştır. Zihninin içinde bulunan duygular küçük bir kaosa sebep olacaklardır.

9)Oyuncak hikayesi(1995)

Andy artık üniversiteye gidecektir. Büyüdüğü için oynamadığı oyuncaklarını çatı katına koymak ister. Andy’nin bilmediği ise oyuncaklarının canlandığıdır. Bazı terslikler sonucunda oyuncaklar kendilerini kreşte bulurlar ve terk edildiklerini zannederler. Oyuncakların maceraları asıl şimdi başlamıştır.

10)Madagaskar(2005)

Kahramanlarımız aslan Alex, zürafa Melman, zebra Marty ve su aygırı Gloria’dır. Dört arkadaş hayvanat bahçesinden kaçarlar ve dışarıda onları komik ve heyecan dolu maceralar beklemektedir. Eğlenceye doyamayacağınız bu animasyon filmin devam filmleri de çekilmiştir. 

2 Yorumlar

  1. Bu filmler son yılların en iyi Animasyonları, liste harika. Çocuklar kadar büyüklerin de hoşuna gidecek filmler var. Sevimli Canavarları izlemediğimi fark ettim, konusu ilginç ve hoşuma gitti.
    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu