Son eklenen

Netflix'in En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Bilim kurgu filmlerini kim sevmez ki. İzleyeni adeta olduğu yerden alıp filmin kurgusunda yer alan o ütopik dünyanın içine sürükler. Daha önce bilmediği şeylere tanık olur, hikayenin o maceramsı havasına kapılır. Film severler için birçok kişinin kullandığı platform olan Netflix’ de yer alan en iyi 10 bilim kurgu filmi hangileri diye kısa bir araştırma yaptık.

Netflix En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Netflix günümüzde oldukça popüler film izleme platformu olsa da aslında 1997 yılında kurulmuş olup 2020 yılında CEO’ su değişmiştir. Netflix içeriğinde yer alan filmlerin görüntü kalitesinin yüksek olması ve dünyanın dört bir tarafından en beğenilen filmleri bünyesinde barındırması gibi birçok avantajlı özellikleri ile insanlara diğer platformlardan daha cazip gelmektedir.

Netflix bilim kurgu filmi kategorisi oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirtelim.

En İyi Bilim Kurgu Filmleri Listesi

Netflix‘ te en iyi bilim kurgu filmleri listesi özel kategorilerde kullanıcılarına sunulmaktadır. Bu kategoride yer alan en iyi Netflix bilim kurgu film önerileri listesi şöyledir;

1.  Lucy

Netflix bilim kurgu filmi olan Lucy 2014 yılı Fransız yapımıdır. Filmin başrollerini Scarlett Johansson ve Morgan Freeman gibi ünlü isimler paylaşmaktadır. Film konusu olarak insan beyninin yüzde onundan fazlasının kullanılabildiğinde nelerin üstesinden gelip neleri başarabileceğini anlatmaktadır.

Lucy (Scarlett Johansson) sevgilisi vasıtasıyla uyuşturucu kuryeliği yapmaya başlar. Bir teslimat için yolculuğa çıktıktan sonra hiç beklemediği anda tehlikeli adamlar tarafından kaçırılır ve vücuduna oldukça etkili bir madde yerleştirilir.

Karın içine yerleştirilen paketi uyuşturucu baronlarına teslim etmesi gereken Lucy ne yazık ki karnına büyük bir darbe alır. Aldığı darbenin etkisiyle içindeki paket patlar ve madde vücuduna karışır. Film bu saatten sonra artık farklı bir hal alır. Lucy artık beyninin %10’undan fazlasını kullanmaya başlar.

2. Dünya Savaşı Z

Dünya savaşı Z, Netflix bilim kurgu filmi önerileri arasında yer alan 2013 yılı Amerikan yapımı bir filmdir. Filmin başrolünde Brad Pitt, iki kızı ve eşi olan mutlu bir aileye sahip babayı canlandırmaktadır. Gerry Lane (Brad Pitt) ailesiyle birlikte Pensilvanya’ da yaşamını sürdürmektedir. Oldukça sıradan bir hayatı olan bu ailenin yaşamı bir anda değişecektir.

Ülkede kuduz salgını olarak adlandırılan bir hastalık hızla yayılmaktadır. Fakat durum haberlere yansıtılandan oldukça ciddi bir hal almıştır. Çünkü insanlar zombiye dönüşmeye başlar ve ülke bir anda savaş alanına döner. Bu kaos ortamında Gerry kızlarını ve eşini korumak için her şeyi yapacaktır.

3. Pacific Rim

Serisinde iki ayrı filme sahip olan Pacific Rim, Netflix bilim kurgu filmi kategorisinde en çok izlenenler arasında yer almaktadır. Filmin genel olarak konusu; insanların geliştirdikleri devasa robot makineleri kullanarak doğaüstü yer altı varlıklarına karşı amansız savaşlarını ve dünyayı canları pahasına savunmalarını anlatmaktadır.

Oldukça beğenilen Pacific Rim izleyeceğiniz en iyi bilim kurgu filmleri arasında yer alabilir.

4. İnception

Ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Christopher Nolan’ ın eseri olan İnception en sevilen Netflix bilim kurgu filmi diyebiliriz. 2010 yılı yapımı olan filmin başrolünde Leonardo Di Caprio (Dom Cobb) vardır ve filmde izleyenlerin adeta beynini yakan bir kurgu anlatılmaktadır.

Dom Cobb oldukça maharetli bir hırsız olarak hayatını sürdürmektedir. Fakat Dom artık insanlardan eşya ya da ziynet çalmayla uğraşmak yerine onların bilinçaltına girerek zihinlerinde yer alan anılarını çalmaya çalışmaktadır. Bunun içinde bir çete kuran Dom işini artık daha da profesyonel olarak yapmaya başlamıştır. Fakat hiç beklemediği bir anda Dom’ un hayatı alt üst olacaktır.

5. Kara Kule

Ünlü yazar Stephen King’ in romanından esinlenerek senaryosu yazılan Kara Kule Netflix bilim kurgu filmi kategorisinde en önde çıkanlardan bir tanesidir. Konusu olarak oldukça beğenilen filmin yönetmenliğini Nikolaj Arcel yapmıştır.

Jake Chambers 11 yaşındadır ve her gün orta dünyayla ilgili rüyalar görmektedir. Orta dünyanın varlığına adı gibi emin olan Jake bir gün rüyalarında gördüğü o dünyaya adım atar.

Orta dünyada var olan Kara Kule hem Jake’ in dünyasını hem de Orta dünyanın varlığını korumaya yardımcı olan bir yapıdır. Bunu korumakta Roland Deschain’ in görevidir. Roland ile Jake’ in Orta dünyada yolları kesişir.

Hem Orta dünyanın hem de insanların dünyasının yok olmasını isteyen siyah giyen adam olarak tanımlanan Walter O'dim amacına ulaşmak için kara kuleyi imha etmeye çalışır. Bunun üzerine Roland ve Jake, Walter’ a karşı savaşır.

6. Siyah Giyen Adamlar2

2002 yılı Amerikan yapımı olan filmin başrollerini Tommy Lee Jones ile Will Smith paylaşmıştır. Film bilim kurgu alanında oldukça başarılı olmuş ve tüm dünyada adından söz ettirmiştir. Gerek oyunculuklar gerekse de konusunun işlenişi oldukça takdir edilmiştir.

Netflix bilim kurgu film önerileri arasında en üstlerde yer alan bu filmde iki ajanın zorlu görevlerin üstesinden gelerek kötü adamları yakalamasını konu almaktadır. İlk filmde hafızasını kaybeden ve ajanlıktan istifa eden ajan K, gelen zorlu ve tehlikeli bir görev nedeniyle Ajan J’ ye yardımcı olmak zorunda kalacaktır.

7. Oblivion

Başrollerinde Tom Cruise ve Morgan Freeman’ ın yer aldığı Oblivion Netflix bilim kurgu filmi kategorisinde yer almaktadır. Film 2013 yılında yapılmış olup yönetmenliğini  Joseph Kosinski yapmıştır.

Filmin konusu; Dünya yerler bir olmuştur ve insanlar artık orada yaşamlarını sürdürmemektedir. Dünyadan ayrı bir yerde yaşam alanı oluşturan insanlar bazı zorluklar yaşasalar bile en azından güvenli bir alan içindedirler.

Bir gün yönetim tek askeri personel olan Jack (Tom Cruis)’ le birkaç kişiyi yerle bir olmuş dünyaya orada incelemeler yapması için gönderir. Araştırma için giden grup tamamen yıkılmış ve uzaylılar tarafından işgal edilmiş olan dünyada hiç beklemedikleri şeylerle karşı karşıya gelirler.

8. Hayalet sürücü

Nicholas Cage’ in başrolünü ustalıkla oynadığı film 2007 yılı yapımıdır. Film Netflix bilim kurgu filmi önerileri arasında yer alırken Nicholas Cage’ in en başarılı filmleri arasındadır.

Filmin konusu ise babası ve sevgilisinin hayatına karşılık kendi ruhunu şeytana satan bir dublörün hayatını anlatmaktadır. Johnny Blaze (Nicholas Cage) ruhunu şeytana sattıktan sonra geceleri şehre yargı dağıtan ateşten bir varlığa dönüşür.

9. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Blade Runner serisinin 2017 yılı yapımı olan bu filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve yapmıştır. Konusu ise kendisinden önce gelen filmin devamı olarak işlenmiştir.

Filmde eski ödül avcısı ve Blade Runner film serisinin ana karakteri olan Rick Deckard’dan tam 30 yıl sonra yeniden yardım istenir. Çünkü Los Angeles polis teşkilatının altından kalkamayacağı karanlık bir sır perdesi aralanmaya çalışılmaktadır. Bunu Rick olmadan başaramayacaklarını adı gibi bilen memur K ne yapıp ne edip Rick’ i bu hikayeye dahil edecektir.

10. Bird Box

Yönetmenliğini  Susanne Bier’ in yaptığı başrolünü Sandre Bullock’ un oynadığı son zamanların en başarılı filmleri arasında yer alan Bird Box 2018 yılı yapımıdır. Oldukça yeni yapım olan Bird Box oldukça etkileyici konusu ve kaliteli oyunculukların sergilenmesiyle izleyenleri derinden etkileyen bir film olmuştur.

Bird Box en iyi Netflix bilim kurgu filmleri arasında yer almaktadır. Kısaca konusuna değinecek olursak; insanları takip eden bir karanlık ya da gölge varlık gözlerinden içeriye adeta zehir verir gibi etkileyerek onları delirtir. Filmde insanları birbirine öldürten bu bilinmeyen varlıktan kendini muhafaza etmiş olan 4 kişilik bir ailenin mücadelesi anlatılmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu