Son eklenen

Bademin faydaları

Yemiş olarak tüketilen badem, ülkemizde bolca üretilmekte ve aynı zamanda da tüketilmektedir. Özellikle badem herkes tarafından bilinen ve sevilen kuruyemiş çeşitleri arasında yer almaktadır. Vitamin, mineral ve protein açısından oldukça yoğun bir içeriğe sahip olan Tatlı badem;

·         E vitamini ve içerdiği yağ asitleri nedeniyle de düzenli olarak tüketilmelidir.

·         Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayan yemiş, damar sertliği sorunu olanlar içinde doğal bir şifa kaynağıdır.

Diyabet hastalarının özellikle yemeklerden sonra yaşadıkları kan şekeri dalgalanmasının bir miktar badem yenerek düzene sokulması mümkündür. Yüksek kalorili olduğu için özellikle diyet yapanların listesinde yer almayan badem, düzenli ve dengeli tüketildiği sürece son derece sağlıklıdır.

Çiğ ve İşlenmiş Badem

Bademin kilo kontrolü sağlamak isteyenler için sağladığı avantajlar tokluk hissinin fazla olması ve lifli olması nedeniyle sindirim sistemini rahat çalıştırması üzerinde yoğunlaşabilir. Kalsiyum, fosfor ve magnezyumdan zengin olan bademin kemik sağlığı üzerindeki olumlu etkileri de göz ardı edilmemelidir.

·       100 gram çiğ bademin günlük kalsiyum ihtiyacının %26’sını karşılıyor olması son derece mükemmel bir orandır.

Çiğ ve işlenmemiş bademin hiç tuz içermemesi ise en faydalı özellikleri arasında sayılabilir. Uzmanların önerisi gün aşırı olmak kaydıyla haftada 3 ya da 4 kez bir avuç badem tüketilmesi yönündedir. Badem faydaları ile bilinen ve halk tarafından da sevilen bir kuru yemiş türüdür.

1 Yorumlar

  1. Badem çok severim, çiğ bademi daha çok seviyorum, yararlı olduğunu biliyordum ama bu kadar yararı olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu