Son eklenen

Çay Her Yerde

Güne zinde başlamanın altın anahtarı...

Doyumsuz sohbetlerin baş tacı...

Yorgun akşamların tatlı molası...

Ve çok daha fazlası...

Bir yudum çayın eşlik edemeyeceği his yoktur neredeyse. Sabah kahvaltısı onsuz olmaz. Masanın en hakim yerinde hep o vardır. İnsanın iştahını kabartan benzersiz lezzetler dahi çayla kendini gösterir, çay olmadan her biri yetim kalır.

İş yerinde küçük araların, az zamanda çok şey paylaşmanın adıdır çay. Hemen bir bardak çay alınır, kimi zaman ayaküstü kimi zaman karşılıklı oturulup çaylar yudumlanır. O kısa vakitlerde konuşulan konular, çayın güzelliğinde demlenip insana daha çok huzur sunar.

Ev ziyaretlerinin de vazgeçilmezidir çay. Ev sahibi, misafir gelince hemen çay koyar. Arada çayın demine bakmak için izin ister. Biraz sonra yudumlanacak, elleri ısıtacak, tadıyla ağızları şenlendirecek çayın huzuru orada bulunan herkese sirayet eder. Hem ev sahibi hem de misafir, çayın neşesiyle tatlanmış bir evrende leziz bir yolculuğa çıkar.

Akşam yemeği sonrasının en yakın arkadaşıdır çay. Henüz yemek bitmemişken ocağa konulan çay, sabırsızlık hissinin giz(em)li öznesidir.

Çay sadece bir içecek değildir. İnsanın elini ve elinden yola çıkıp yüreğini ısıtan, bardağın hemen üzerinde biriktirdiği buhar ile eşsiz bir görünüm sunan kuvvetli bir sanat eseridir aynı zamanda.

Çayı şekerli tercih edenler, bardağa yârenlik eden çay kaşığı ile doyumsuz bir müzik yaparlar. Kaşığın bardak ile temasında her seferinde tatlı bir tını duyulur. Duymak isteyene çok şey anlatır bu tını.

Evde, iş yerinde, arabada, vapurda, misafirlikte, uçakta, trende... Çay her yerde. Sohbetin, dostluğun, dinlenmenin, eğlenmenin... Çay her histe.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu