Son eklenen

Dünyanın En Pahalı Arabaları

Dünyanın en pahalı arabası 2022 yılı başında açıklanan fiyatları ile birlikte dudak uçuklatırken sahip olduğu donanımlarla hayran bırakıyor. Otomobil sektörünün sürekli ilerleme kaydettiği günümüzde son teknolojilerle donatılmış araba markaları epey merak uyandırıyor. Dünyanın en pahalı 10 arabası yolları kasıp kavururken modelleri ve fiyatlarını sizler için sıraladık.

Dünyanın En Pahalı Arabası 2022 Listesi 

Dünyanın en pahalı arabası kaç TL diye sorulduğunda çıkan rakam oldukça yüksektir. Türkiye’de yaşanan döviz kuru atışı nedeni ile milyon dolarları hesaplamak hayli zorlaşmıştır. En pahalı arabalar listesi içinde bulunan en yüksek fiyat yaklaşık otuz milyon dolar değere sahiptir. En pahalı araba 2022 listesi fiyatlarıyla dikkat çekerken herkesin hayallerini süslemektedir.

1. Rolls Royce Boat Tail 

Dünyanın en pahalı arabası hangisi sorusunun cevabı; özel olarak üretilmiş olan Rolls Royce marka Boat Tail’dir. Otomobil devi olan Rolls Royce ‘un bu lüks otomobili 28 milyon dolara satılmıştır. 2022 yılı içinde Boat Tail modelinin ikincisi için yalnızca üç adet üretileceği duyurulmuştur. 

2. Bugatti La Voiture Noire

Siyah araba manasına gelen La Voiture Noire, Bugatti’nin eski bir modelinden esinlenilerek tasarlanmıştır. Bin beş yüz beygir gücünde olan lüks otomobilin karbon gövdesi el ile üretilmiştir. Göz kamaştıran Bugatti La Voiture Noire 18 milyon dolar değerindedir.

3. Dünyanın en pahalı arabası 2022: Pagani Zonda Hp Barchetta 

Pagani marka lüks otomobiller özel olarak üretilen araçlardan. Zonda Hp Barchetta modeli dünyada yalnızca üç ya da dört adet olduğu biliniyor. Dünyanın en pahalı arabası 2022 fiyat listesinde değeri 17 milyon doları bulan araç 789 beygir gücünde.

4. Rolls Royce Sweptail

Dünyanın en pahalı arabası hangisi diye sorulduğunda akla gelen ilk marka şüphesiz ki Rolls Royce oluyor. Tasarımıyla göz dolduran Sweptail modeli 1930’ları anımsatan bir görüntüye sahip. Tavan kısmı önden arkaya kadar cam bölmeden oluşmaktadır. Yapımı dört yıl süren bu lüks otomobil 13 milyon dolar değerindedir. 

5. Bugatti Centodieci

1588 beygir gücüne sahip bu araç en güçlü otomobiller arasında yerini alıyor. Dünyanın en pahalı arabası 2022 tarihli listede markanın üç adet aracı bulunmaktadır. Centodieci modeli markanın 110. yılına özel olarak on adet üretilmiştir. Fiyatı ise 9 milyon dolardır.

6. Mercedes Maybach Exelero

Dünyanın en pahalı otomobilleri listesinde yerini alan bir diğer araç ise Maybach Exelero, 8 milyon dolarlık değere sahiptir. 700 beygir gücünde olan otomobil 6 metre uzunluğu ile özel tasarımdır.

7. Bugatti Divo

Fransa’nın dev otomobil markası Bugatti’nin Divo modeli süper spor otomobil olarak anılır. Yarış arabası tarzında bir görüntüye sahiptir. Ayrıca model adını Fransız yarış pilotu Albert Divo’dan almaktadır. 40 adet üretilen bu süper spor otomobil 5.8 milyon dolar ile dünyanın en pahalı arabası 2022 listesinde yerini alıyor.

8. Pagani Huayra İmola

Pagani Huayra İmola 827 beygir gücü ile yüksek aerodinamik özellikleri ile biliniyor. Aracın arkasında dev bir kanat bulunuyor. Modelden yalnızca beş adet üretilmiştir. İtalya’nın İmola şehrinden adını alan bu serinin fiyatı 5.4 milyon dolardır.

9. Koenigsegg Ccxr Trevita

Spor otomobil özelliklerine sahip Koenigsegg Ccxr Trevita tasarımıyla hayli dikkat çekiyor. Işık yansımasıyla birlikte elmas gibi parlayan araç 5.4 milyon dolar değerine sahip. Bu lüks araçtan yalnızca üç adet üretilmiştir.

10. Lamborghini Veneno Roadster

Dünyanın en pahalı arabası 2022 listesinde son sırayı Laborghini marka alıyor. Veneno Roadster modeli 750 beygir güncüne sahip olan araç üstün performansı ile süper spor otomobil kategorisinde bulunuyor. Araç 4.5 milyon dolar değerindedir.

1 Yorumlar

  1. Merhabalar.
    Böyle arabaların birine sahip olmak bizim ancak hayallerimizde mümkündür. Bu kadar pahalı bir arabaya sahip olmak da büyük sorundur. Onun özel bir kapalı garajı olması gerektiği gibi, insan böyle pahalı ve lüks bir arabayla trafiğe de çıkamaz bir yerine bir şey olur korkusuyla kaza yaparsınız. Bu arabayı sadece özel pistlerde kullanırsınız herhalde.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu