Son eklenen

Lada Samara Alınır mı?

Bir dönemlerin en popüler otomobillerinden biri olan lada samara alınır mı merak edilmektedir. Lada Samaranın birçok farklı modelleri bulunuyor. Araç modeli Rusya tarafından halen üretilmeye devam ediliyor. Lada samara ülkemizde ise ilk olarak 1993 senesinden itibaren satışa sunulmaya başlamıştır. Dolayısıyla araç modeli bu tarihte ülkemizde en çok satın alınan araçlar arasında yer almıştır. 1996 senesine kadar satışları devam etmiştir. Ancak bu tarihten sonrasında aracın Avrupa kurallarına uymadığı gerekçesiyle tüm satışları durdurulmuştur. Fakat 1999 yılında motorunda yapılan küçük yeniliklerden sonra yeniden ithal edilmeye başlandı.

Lada Samara Nasıl Bir Araç Modelidir?

2024 yılında lada samara alınır mı haricinde söz konusu araç modeli B segmentinde yer almaktadır. Lada Samaranın 3 ve 5 kapılı hacthpach ve seda kasa tipleri söz konusudur. Ancak en çok tercih edilen kasası 5 kapılı hatcback modelidir. 1996 senesine kadar satışa sunulan modelleri ise doğrudan karbüratürlü olan türleridir. Fakat daha sonrasında üretilen türleri dört nokta enjeksiyonlu olmuştur. Lada Samaranın donanım olarak herhangi özellikleri yer almamaktadır. 1989 modeli ile 2005 modeli arasında ufak motor sistemi haricinde herhangi farklılıklar yoktur. 

Lada Samaranın Fiyatları

Diğer otomobil modellerinde olduğu gibi lada samara alınır mı söz konusu araç modeli fiyatları modelleri ve özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Fakat geçmiş senelere oranla Lada Samara satış fiyatları bugün daha düşüktür. Böylece araç modeli halen Türkiye genelinden satın alınmaktadır.

Lada Samara Satın Alınır Mı?

Söz konusu araç modelini satın almak isteyenler genel olarak Tofaş mı yoksa Lada Samara mı diye araştırma yapıyor. Her iki araç modelinin de kendine göre bazı artı ve eksileri söz konusudur. Ancak Tofaş modeli Lada Samara modeline oranla daha yüksek özelliklere sahiptir. Lada Samara araç modelinin yedek parçaları ise çok ucuz fiyatlıdır. Bunun yanı sıra Samara yedek parçaları bugün halen ülkemiz genelinde çok rahat bir şekilde bulunabilmektedir. Lada Samaranın satışları da çok basit bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla ikinci el bir Lada Samarayı kolayca satışa sunabilirsiniz. Bu aracın alıcı kitleleri halen yoğun olabilmektedir. 

Lada Samara Alanlar Memnun Mu?

Genel olarak Lada Samara araç türünü satın alanlar otomobil modelinden son derece memnun kalıyor. Araç performansının orta seviyede olması sürücüleri memnun kılıyor. Bunun yanı sıra Lada Samara orjinal yedek parçaları kolayca bulunması araç sahiplerinin strese girmemesini sağlıyor. Sürücüler Samara modelinin halen en ergonomik araç modelleri arasında yer aldığının altını çiziyor. Özellikle uygun fiyatı sayesinde ekonomilerini zorlamadan araca kolayca sahip olabiliyor.

MOTOR VE PERFORMANS

Samara'nın 1999 yılından bu yana ithal edilen modellerindeki motorlarda bir takım teknolojik farklılıklar bulunuyor. Yeni modellerde eskiden de kullanılan VAZ-2110 kodlu 1499cc'lik motorun karbüratör sistemi sökülmüş ve yerine enjeksiyon sistemi monte edilmiş. Ayrıca egsoz sistemine de katalizör eklenmiş. Samara'da kullanılan motor üstten tek egzantrikli ve 8 subaplı. Motor, sağlamlığıyla kendini ispatlamış durumda. Motor, fabrika verilerine göre 4800 d/d'da 78HP(DIN) beygir güç üretiyor ve torkuysa, 3000 d/d'da 118NM olarak belirtilmiş. Tüm Samara modellerinde aynı şanzuman kullanılıyor. Geri vites 1. vitesin yanında bulunuyor. Samara'nın yakıt tüketimi fabrika tarafından şehiriçinde 8.9lt./100km. şehirdışında 5.2lt./100km. ve ortalama 7.6lt./100km. olarak verilmiş.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Motor Vegadaki 1.5 8v motor ile aynı teknik özelliklere sahiptir

0-100 km/h : 14 sn

Max hız: 156 km/h

100-0: 52 metre

Yakıt tüketimi;

Şehir içi: 9,8 lire/100km

Şehir dışı: 6 litre/100 km

Karışık kullanım: 7,5 litre/100 km

Lastikler:165/70/ R13 - 175/70/ R13 - 175/70/ R14

2 Yorumlar

  1. Lada Samara hakkında kullanıcı yorumlarınızı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Lada samara alınır tabi neden alınmasın ekonomik ucuz parça sorunu yok nereye istersen uzun mesafe kısa mesafe her yere götürüp getirir. Tabi ki bakımlı olması şart.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu