Son eklenen

KOSGEB HİBE DESTEKLİ İŞ FİKİRLERİ

Kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere Kosgeb tarafından hibe krediler verilmektedir. Bu kredilerin verilmesi için Kosgeb'e sunulan iş fikirlerinin muhakkak Kosgeb tarafından desteklenen iş fikirleri olması gerekmektedir. Bundan dolayı Kosgeb tarafından verilen desteği almak isteyen girişimcilerin, projelerini bu alanlarda hazırlaması gerekir.

Kosgeb Hibe Destekli İş Fikirleri

1-      Oto Servisi: Günümüz dünyasında otomobil alımı ve satımı gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle 2. EL otomobil oldukça fazladır. Bu düşünceden hareket edecek olursak oto servisi olarak faaliyet göstererek kendi iş alanımızı kurmuş oluruz. Aynı zamanda Kosgeb sanayi sektörüne öncellikli onay verdiği için işlemlerimiz çabucak gerçekleşebilir.

2-      Organik Gıda Satış Merkezi: Günümüzde insanların temel gıda ihtiyaçlarını artık organik gıda tüketim/beslenmeye doğru olduğunu TV, İnternet ve sosyal medya aracılığı ile görmekteyiz. Bu tür işletmeler açarak ve tedarik süreçlerini iyi bir şekilde yöneterek ciddi gelirler elde kazanabilirsiniz. Bu tür ticari kazanç ve sosyal sorumluluğu birleştiren girişimcilere Kosgeb öncelik vermektedir.

3-      Restoran Açmak: Kosgeb destekli iş fikirleri içerisinde gıda üretim ve satış noktalarına büyük oranda destek sağlamaktadır. Örnek verecek olursak çiğ köfte satmak, ev yemekleri dükkanı açmak, mantı evi gibi aklınıza gelebilecek bu yönde iş fikirleriniz ile Kosgeb desteğini alabilirsiniz.

4-      Oto Ekspertiz: Genellikle 2.el otomobil alımlarında, otomobili alacak kişiler veya otomobilden anlamayan kişiler için özellikle oto ekspertiz servislerine götürerek araçta ne tür sorunlar olduğunu, kazası olup olmadığını gösteren firmalardır. Devletin gelecekte 2. El otomobil alım-satımı için oto ekspertiz raporlu satış gerçekleştireceğini bilmenizde yarar vardır. Geleceğe yönelik bir iş fikri olarak Kosgeb hibesi ile bu sektörde kendinize yer bulabilirsiniz.

5-      Kuru Temizleme: Son olarak kuru temizleme işinden bahsedeceğim. Ülkemizde insanların haftanın 6 günü yoğun bir iş temposunda çalıştığını ve özellikle bayan çalışanların gün geçtikçe daha fazla arttığını düşünürsek, evdeki işlerini gerçekleştirmeleri oldukça zor ve yorucu bir hal alma durumuna gelmiştir. Öte yandan Türkiye’nin her yerinde açılan Üniversiteler ile birlikte öğrenci kesimin de kuru temizle ve Ütü hizmetleri gereksinimleri oluşmaktadır. Bunlardan dolayı bu sektör Türkiye’de büyüyen ve hızla gelişen sektör konumundadır. Bu iş fikri Kosgeb tarafından desteklemektedir.


4 Yorumlar

  1. Oto ekspertiz açmak çok mantıklı iyi para var bu işte

    YanıtlaSil
  2. Kosgeb olayı dünyada tek bizde var..kiymet bilip girisimci degiliz...girisim yapana devletimiz destek veriyor kiymet bilelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devletimiz girişimciyi destekliyor. Yeter ki iyi proje bul. Aynen Sibel hanım kıymetini bilmemiz lazım.

      Sil
  3. malesef girişimcilik kurslarına girmek mesele..iş planı için mutlaka bu kurslara gitmek sartı var..sıra gelip de girebilirsen..

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu