Son eklenen

NARIN FAYDALARI NELERDİR?

Kış aylarının vazgeçilmezidir nar meyvesi. Bayanlar genellikle lekesinin çok zor çıkmasından yakınsa da hatta Hazal Kaya’nın deterjan reklamında da narın lekesinin zorluğunun tescillenmesine rağmen, nar vazgeçilmez bir meyvedir. İlkokul çocuklarının ilk öğrendikleri “Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane” bilmecesinde olduğu gibi narın faydası da bir değil bin. Nar üretiminin ülkemizde artması ve fiyatların ucuzlamasıyla da nar artık her eve girebiliyor. Geriye bu güzel meyveyi ayıklaması kalıyor. Zor olan bir şeyin sonucunda ulaşılan lezzet ve fayda ise çok güzel bir meyvedir.

Peki narın faydaları neler saymaya başlayalım.

1.Kansere karşı koruyucudur. Özellikle göğüs ve prostat kanserine karşı çok etkili olduğu kanıtlanmıştır.
 2.Nar akti-oksidan deposudur. Bir bardak nar suyu yaklaşık 10 bardak yeşil çaya eşdeğerdir.
 3.Damar sertliğini engeller, damar tıkanıklığının azalmasına yardımcı olur.
 4.Kalbi korur. Kan basıncında artışa sebep olan ACE enzim aktivitesini azaltarak, kan basıncını düşürücü etki sağlar ve bu sayede hipertansiyon hastaları için faydalıdır
 5.Bağırsak parazitleriyle iyi savaşır. İshal kesici ve kurt düşürücü özelliğe sahiptir..
 6.Böbrek iltihaplarının iyileşmesinde etkilidir.
 7.İdrar söktürücü etkisiyle toksinlerin kolay atımını sağlar. Yüksek miktarda C vitamini ve bunun yanı sıra B vitamini, demir, fosfor, sodyum, potasyum, çinko ve magnezyum minerallerini, ayrıca pektin denilen diyet lifini de içerir.
 8.Nar çekirdeğinin antioksidan ve kolajen yapımını uyarıcı etkilerinden ötürü hem cilt kanserinden koruyucu hem de güzelleştirici etkisi bulunur. Nar; cilt sıkılaştırıcı, kırışıklık giderici, tazeleyici ve pürüzsüz görünüme ulaştırıcı özelliğe sahiptir. Enerji verir, yorgunluğu giderir.

Narın başlıca faydaları bunlar. Her gün mutlaka nar tüketmeye özen gösterin. Sağlıklı günler dileriz.

narın faydaları, narın zararları, nar kalbi korur, 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu