Son eklenen

HASTALIKTAN KORUYAN MUCİZE BESİNLER

Hastalıklardan koruyan mucize besinler elbette sağlığımız için çok önemli yer teşkil etmekle beraber dengeli beslenmeye özen göstermemizde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı önlem almamızı sağlayacaktır. Bulunduğumuz aylarda en sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında yer alan gribe karşı bakterilerin vücutta yayılmasını önlediği bilinen tarçın kullanmanız çok faydalı olacaktır. Tarçını kuru olarak alıp sıcak suyun içinde tüketebileceğiniz gibi limon suyuyla birlikte almanız halinde boğazınızdaki yanmalarda giderilebilir. Rahmetli Barış Manço’nun şarkısında da yer alan nane grip mikrobuna karşı sizin en kuvvetli savunucunuz olacağı gibi aynı zamanda çağımızın hastalığı strese karşı da çok faydalı olacaktır. Baş ağrısına da iyi geldiği bilinen nane çayını rahatsızlıkların haricinde de almanız bünyenizin güçlenmesine yardımcı olabilir. Sindirim sistemini düzenlemesinin yanında gribe karşı faydası kanıtlanan hardal maksimum bir çay kaşığı şeklinde düzenli alındığında yararlı olacaktır.

İdrar yolu sorunlarına karşı alınması tavsiye edilen besinler arasında da nane idrar söktürücü özelliği ile öne çıkmaktadır. Ülsere yakalanma riskini azaltan ve mikroplara karşı galibiyet almanızda çok önemli bir oyuncu olarak dikkat çeken naneyi her gün düzenli olarak tüketmeniz uzmanlar tarafından önerilmektedir. Elma da idrar yolu sorunları için önerilen meyveler arasında yer almakta ve içerdiği C vitamini sayesinde farklı faydaları da size kazandırmaktadır. Kolestrol sorunu olan kişilere özellikle tavsiye edilen elmanın yanında idrar sorunları için kepekli ekmek tüketilmesi de sizlere önerilmektedir. Karın ağrısına iyi geldiği uzun yıllardan beri bilinen papatya çayı da sorunun ortadan kaybolmasının yanında sizi sakinleştirici özelliği ile de öne çıkmaktadır. Papatya çayını özellikle yoğun tempoda ve stres altında çalışan kişilerinde kullanması tavsiye edilmektedir.

Doğanın içinde bize sunulan nimetler arasında yer alan hindistan cevizi genç yaşlı dinlemeden karşılaşabildiğimiz ve hayatımızı olumsuz etkileyen basura karşı iyi gelmekle beraber aşırıya kaçılmaması konusuna dikkat edilmelidir. Hayati organlarımızdan biri olan karaciğerimizde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı enginar kullanımının faydası bilinmekle birlikte aynı zamanda hamilelere ve romatizma hastalarına da enginar önerilmektedir. Kan basıncını düşüren, strese karşı tavsiye edilen ve ülser, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelen meyan kökünü de mutlaka tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Tansiyona karşı önerilen besinler arasında yer alan rezene aynı zamanda sindirim sistemimize de faydalıdır.

Kadınların belli yaşlardan sonra görülen yaşlanma etkilerini azaltan ve menopozla birlikte hayatınızdaki değişikliklere adapte olmanızı sağlayan nohut, östrojeni dengelemesi sayesinde size çok faydalı olacaktır. Kafein ve vücudun yorgunluğunu alması sayesinde tavsiye edilmekle beraber kola veya kahve aşırıya kaçılmadan tüketilmelidir. Vücudumuzun ihtiyacı olan antioksidanları karşılayan kuru eriğin günde 2 veya 3 adet tüketimi menopoz dönemindeki kadınlara da tavsiye edilmektedir. Özellikle ilerleyen yaşlarla birlikte yaşayabileceğimiz romatizma sorununa karşı domates tüketimi de uzmanların önerileri arasında yer almaktadır.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu