Son eklenen

2020 Yılı Kurban Bayramı Ne Zaman İdrak Edilecek?

Mübarek 11 ayın sultanı ramazan ayını bitirdikten sora Müslümanların gözü kulağı şimdi idrak edeceği Kurban Bayramı’nda. Daha şimdiden bazı Müslümanlar kurban ibadeti için kurbanları almış durumda. Peki, Kurban Bayramı ne zaman? Tüm Müslümanlar merakla beklediği Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte ayrıntılar.

Kurban İbadeti Nedir?

Allah (cc)’na yaklaşmak manasına gelen ve tüm Müslümanların Allah’a (cc) olan kulluk vazifesini yerine getirmek üzere sadece Allah rızası için kurban edilmesi uygun görülen hayvanlardan kesilmesi hususuna kurban ibadeti deniyor.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Bu sene Kurban Bayramı diyanet işleri başkanlığının yayınladığı takvime göre Türkiye’de 2020 yılı Kurban Bayramı Tarihi 31 Temmuz ile 3 Ağustos günleri olmak üzere toplamda 4 gün bayram idrak edilecektir. Ayrıca Kurban bayram arifesi ise 30 Temmuz Perşembe günüdür.

UYARI: Teşrik tekbirleri farz namazlarından sonra Kurban Bayramı Arifesi günü sabah namazında başlayıp bayramın 4. günü ikindi namazına kadar toplamda 23 vakit olmak üzere getirilmesi gerekmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu