Son eklenen

ANKARA'DA GEZİLECEK YERLER

Türkiye'nin başkenti Ankara'ya eğer bir gün yolunuz düşerse tarihte birçok medeniyetin eserler bıraktığı mekanları ve Ankara'nın eşsiz özelliğini görmeden geçmeyin. Sizin için en çok ziyaret edilen on mekanı ve bu on mekanın özelliklerini sıraladık. Şimdi Ankara'nın en sevilen mekanlarına doğru kısa bir yolculuğa çıkalım.

1) Anıtkabir: Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmek Ankara'nın en önde gelen sorumluluğudur. Buraya metro ile ulaşım Anadolu durağının yaklaşık on beş dakika yürüme mesafesindedir. Anıtkabir'in içinde Atatürk'e dair gelişme, eşyaları, kıyafetleri ve çeşitli başarılarının yer aldığı müze bulunmaktadır. Anıtkabir herkes tarafından ziyarete açıktır.

2) Ankara Kalesi: Ankara'yı tepeden seyretmek mi istiyorsunuz? O halde Ankara kalesi ile tüm Ankara'yı tepeden seyrebilirsiniz. Kale girişi içinde birçok dükkan ve mahalle bulunmaktadır. Kalenin girişinde devasal boyutta duvarlar ve en sonunda Ankara'yı tepeden gördüğünüz yürüme kemer alanları mevcuttur. Kaleye girmenin herhangi bir ücreti yoktur. Ankara kalesinin bir kısmı ziyarete açık olup diğer kısmı ziyaretçi kabul etmemektedir.

3) Anadolu Medeniyetleri Müzesi: Ankara kalesine çıkarken yolun tam ortasında birçok medeniyete dair kalıntıların bulunduğu Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni gezmeden geçmeyin. Müze 18 yaş ve 18 yaş altına ücretsiz olup, 18 yaşından büyük olanlara belli bir ücretle ziyaretçi kabul etmektedir. İçerisinde Anadolu'daki ilk medeniyetlerden kap kaşık, kemik, diğer araç gereç kalıntılarını barındırmaktadır.

4) Estergon Kalesi: Keçiören ilçesinde yer almaktadır.Tuna Nehri yanında bulunan Estergon Kalesi'nden ismi almıştır. Kale içinde müze vardır ve burada dünya sanatından eserler ve incelikler bulunmaktadır. Kaleye giriş her yaş grubu için ücretsizdir.

5) Hamamönü: Çankaya ilçesine bağlı semt Hamamönü, tarihi yapısı ile meşhurdur. Hamamönü'nde Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazdığı Tacettin Dergahı da burada bulunmaktadır.

6) Atakule: Ankara'nın seyrini modern bir yapı üzerinden bakmak istiyorsanız Atakule'ye çıkmadan Ankara'dan ayrılmayın.

7) Ulus Gençlik Parkı: Ulus ilçesinde yer akan park, tamamen merkezi konumda bulunuyor olup girişi ücretsizdir. Birçok yeşillik alanı ve büyük havuzunun yanı sıra içerisinde dükkan, nikah salonu barındırmaktadır. Ayrıca lunapark var olup girişinde herhangi bir yaş sınırı da yoktur. Ailecek gezecek iseniz herkese uygun lunapark aletleri mevcuttur.

8) Altınköy Açık Hava Müzesi: Altındağ'ın en doğal ve kendinizi köyde hissedecek eşsiz mekanıdır. Burada tamamen doğal tek katlı evler bulunmakla birlikte daha çok yeşillik, değirmen, kuyu, köprü vb. yapıtlar ile geçmişten gelen izini sürdüren bir köy olduğunu göreceksiniz.

9) Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM): Ulus'ta yer alan müze girişi ücretlidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş fikrini gerçekleştirmek için Meclis kurduğunda bu bina Meclis'e çevrilmiştir. Bina içerisinde Mustafa Kemal Atatürk'e ait yazılar, meclis döneminde yer alan isimlere ait yazılar, kanıtlar, eşyalar yer almaktadır. Mutlaka herkesin gitmesi ve bilinçlenmesi gereken bir müze olup Ulus'un en merkezi konumunda yer almaktadır. Burası Gençlik Parkı'na beş dakikalık yürüme mesafesindedir.

10) Ulucanlar Cezaevi Müzesi: Altındağ'da yer alan Ulucanlar Cezaevi müzesi genellikle cumhuriyet döneminin ilk yıllarında hapse tutulan mahkumların yaşadığı şartları göstermektedir. Müze içerisinde darağacı bulunup idama mahkum edilenlerin burada yaşamlarına son verilmiştir. Necil Fazıl Kısakürek'ten tutun da Muhsin Yazıcıoğlu'na, Nazım Hikmet'e kadar pek çok ünlü isim burada belirli bir süre geçirmiş bulunmaktadır. Onlara ait kalan eşyalar ve koğuş arkadaşlarının da birtakım eşyalarının sergilendiği, maketler ile eskiyi aratmayacak bir şekilde tasarlandığı, içerisinde o dönemin sinemasının da yer aldığı oldukça önemli bir müzedir.

9 Yorumlar

  1. ankarayı çok severim yaa. estergon kalesini görmemişim ama. keçiöreni biliyom, şose filan, şelaleler ama kaleyi bilmiyodum. seğmenler parkını çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keçiören ağırlıklı gezmişsin Deep. Şose, asfalt gazino

      Sil
  2. Anadolu medeniyetleri müzesi çok, kapsamlı, tekrar ziyaret edeceğim.hangi medeniyetti hatırlamıyorum ama uzaylıya benzeyen heykeller yapmışlardı, çok ilginç gelmişti bana...belki uzaylılarla karşılaşmışlardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anadolu medeniyetler müzesini usulen değil çok kapsamlı gezip not tutmak gerekir.

      Sil
  3. Görülmesi gereken yerler teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Çoğu yeri gezdim ama Anadolu Medeniyetleri Müzesini görmedim. Görmek isterim.

    YanıtlaSil
  5. İlk-orta-lise yıllarım Ankara'da geçti ama o tarihlerde gezilecek yerler şimdi yok, şimdi gezilecek yerler o zaman yoktu. Anıtkabir Ankara denilince ilk aklıma gelen,her gittiğimde ziyaret ettiğim yer. Bir de Gençlik Parkı çok hoşumuza giden ve en güzel yerdi. Botanik parkı ve ufacık Kuğulu park da pek popülerdi şimdi ne halde bilemiyorum.Deniz olsa Ankara'yı daha çok seveceğim ,yine de gönlümde Ankara'nın yeri ayrıdır. Tavsiyeler için teşekkürler,yolumuz düştüğünde aklımızda olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap hanım hangi semt o eski Ankara bence daha güzeldi

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu