Son eklenen

KARANTİNA DÖNEMİNDE ÇOCUKLARINIZLA YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

Korona virüsü yüzünden ne zaman sona ereceğini bilemediğimiz ve öngöremediğimiz bir karantina sürecindeyiz. Evden çıkamadığımız ve birçok aktiviteyi yapamadığımız bu karantina dönemi hepimiz için epey bir sıkıcı durum. Peki ya çocuklarımız? Biz bile bu kadar sıkılıp bunalmışken onların sıkılmaması pekte mümkün değil. Bu yazımızda sizler için karantina sürecinde çocuklarımızla birlikte yapılabilecek aktiviteleri derledik.

Video Oyunu Oynayın
Eğer oyun oynayabileceğiniz bir bilgisayarınız veya oyun konsollarınız varsa karantina sürecinde çocuğunuz ile yapabileceğiniz aktivitelerden birisi beraber oyun oynamak olabilir. Ölçülü bir şekilde oyun oynamak çocuğunuz için bir kayıp değildir, aksine odaklanma pratik düşünme ve sorun çözme gibi yeteneklerini geliştirebileceği eğlenceli bir aktivitedir.

Yemek Yapın
Nasıl ki karnımızı doyurmak bir zorunluluk ise yemek yapmakta çoğu insan için bir zorunluluktur. Özelliklede karantina sürecinde dışardan yemek sipariş etmemeli hem ekonomik hem de sağlıklı olduğu için evde yapma seçeneğine yönelmeliyiz. Evde yemek yaptığımız sürece eğer ki yaş olarak uygun ise çocuğunuzu da işin içine katabilirsiniz. Yemek yapma sürecinde çocuğunuzu da bu sürece dahil edip ona çeşitli görevler vererek çocuğunuzun görev ve sorumluluk bilincini arttırabilirsiniz. Ayrıca bu aktivitenin sonunda elde ettiğiniz karnınızı doyuracak çok güzel menülerde ödülünüz olacaktır.

Sinema Gecesi Yapın
Film izlemeyi sevmeyen insan yoktur herhâlde. Çocuğunuzun da izleyebileceği filmleri keşfedip bu filmleri ailecek beraber izleyebilirsiniz. Hatta daha güzel bir seçenek olarak patlamış mısır, içecek ve güzel bir film ile sinema gecesi düzenleyebilirsiniz. Bu aktivite sürecinde sıkıntı ve kaygıları bir tarafa bırakıp ailecek eğleneceksiniz.

Deney Yapın
Evde olduğunuz bu dönemde çocuğunuzla birlikte türlü türlü deneyler yaparak
çocuğunuz ile birlikte hem eğitici hem de eğlenceli bir aktivite yapmış olursunuz. İnternetten bulabileceğiniz deney fikirlerini uygulayabilir veya online olarak satışı yapılan deney setlerinden sipariş ederek evde uygulayabilirsiniz.

Maket Yapın
Maket yapmak, biraz uğraş isteyen eğlenceli bir aktivitedir. Biraz hayal gücü ve biraz el işi becerisi ile çok güzel maketler yapabilirsiniz. Bu süreçte çocuğunuz ile birlikte maketler yaparak onun hem hayal gücünü hem de el işi becerisini geliştirmesine yardımcı olabilirsiniz. Hem kendi imkanlarınız ile malzemelerini tedarik ettiğiniz maketler yapabilir hem de internetten maket seti satın alarak evde çeşitli ve birbirinden güzel maketler yapabilirsiniz.

Ev Sporları Yapın
Karantina sürecinde tüm gün evde bulunan çocuklar, yeteri kadar enerjilerini atamıyor. Çocuğunuzla beraber evde yapabileceğiniz spor hareketlerini yaparak hem enerjisini atmasını hem de eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Satranç Oynayın
Satranç, zekayı geliştiren bir strateji oyunudur. Çocuklarımızın özelliklede küçük yaşlarda satranç öğrenmesi ve oynamaya başlaması onların zekasını geliştirecek bir unsurdur. Bu sebeple bu süreçte çocuğunuza satranç öğreterek ve onunla satranç oynayarak çocuğunuz için son derece yararlı bir aktiviteyi yerine getirmiş olursunuz.

Anlat Bakalım Oynayın
Evinizde Tabu varsa ailecek Tabu oynayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Eğer evinizde Tabu yoksa üzülmeyin, Anlat Bakalım tarzında mobil uygulamalar indirerek mobil uygulama vasıtası ile de oynamanız mümkün.

Ailecek Kutu Oyun Oynayın
Bu aktivite kesinlikle yapmanız gerekenlerin arasında yer alıyor. Çocuklarımızın sıkıldığı, moralsiz olduğu, korktuğu ve kaygılı olduğu bu dönemde ailecek kutu oyunları oynayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Bu aktivite, özellikle çocuklar olmak üzere bütün aile bireylerini bir müddet olarak sorunlar, kaygılar ve sıkıntıdan uzak tutacağı gibi herkesin eğlenmesine vesile olacaktır. Bu konuda size önerebileceğimiz kutu oyunlar arasında Jenga, Monopoly, Süper Doktor, Twister ve Tabu yer almaktadır.


5 Yorumlar

  1. Bende çocuklarım ile hımbıl, isim şehir hayvan, puzzule, mikato, gibi bir çok oyun oynuyorum. Açıkçası bugünleri kötü olarak değil de, aileleri ile geçirdikleri akıllarında kalacak güzel anılar biriktirmeye çalışıyorum. Tavsiye oyunlar için teşekkür ederim. Listeme bazılarını ekledim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için

      Sil
  2. Evde karantina sırasında yapılabilecek faaliyetlerin listesi için teşekkür ederiz. Sizden etkinlik fikirleri ekleyeceğim.

    Endonezya'dan benden selamlar.

    YanıtlaSil
  3. tesekkurler. oldukca işe yarar bir konu. iyi calismalar

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu