Son eklenen

Android Telefon Yedekleme Nasıl Yapılır


Akıllı telefonunuzun kaybolması, çalınması veya hasar görmüş olması halinde o zamana kadar çekmiş olduğunuz bütün videolarınızın, fotoğraflarınızın, rehberinizin ve verilerinizin de kaybolup gitmesini istemezsiniz değil mi? Tekrar getirilmesi çok ama çok zor olan anılarınızı, bir daha numarasını alma ihtimaliniz olmayan kişileri, ehemmiyeti büyük belgelerinizi kısacası tüm önemli ve değerli verilerinizi tek bir dokunuşla yedekleme şansına sahip olmaktasınız. Peki, aygıtınızı değiştirmeye karar vermişseniz veya bütün verilerinizi farklı olarak yedeklemek istiyorsanız ne yapacağınızı gerçekten biliyor olduğunuza emin misiniz?

Yedekleme Nasıl Olur?

Bütün Android telefonlarda yedekleme seçeneği tabii ki var ve bütün sistem yedeğini almak için tek bir tuşa basmanız yeterli olmaktadır. Telefon ve SIM karta kaydetmiş olduğunuz kişiler bütün bilgileri ile birlikte, anları yansıtmış olan fotoğraf ve videolarınız, ve belgeleriniz, takvimleriniz, mesajlarınız velhasıl kaybolduğunda üzüleceğiniz her şey tek dokunuş ile yedeklenmiş olmakta.
Olur da telefonunuzun başına beklenmedik ve istenmedik bir durum gelmiş ise veya telefonunuzu değiştirmeyi düşünüyor iseniz alacağınız sistem yedeği bir anlam ifade etmemekte. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza tüm verilerinizi ayrı ayrı nasıl yedekleyebileceğinizden bahsetmiş olacağız.

Rehbere Yedekleme İşlemi

Rehber, hiç şüphe yok ki telefonlardaki en önemli veriler arasında ilk sıralarda yerini almakta. Hatta yüzlerce ve binlerce kişiden oluşan rehbere sahip biriyseniz yedeklememeniz büyük bir risk taşımakta. Android cihaz kullanıcısı bir olarak rehberinizi istediğiniz anda, belli aralıklarla otomatik olarak yedekleyebilme özelliğine sahip onlarca uygulama mevcut fakat bunların hiçbirine gerek yoktur. Tek ihtiyacınız olan şey bir Google hesabı.

İşlem Devamı Nasıl Olur

Bütün kişilerinizi Google hesabınıza nasıl ve ne şekilde aktarabileceğinizden kısa bir şekilde bahsetmemiz gerekirse; Rehberinize yeni bir numara ekleyeceğiniz zaman kaydetme aşamasındayken Google hesabınızı seçmiş olursanız kişiniz direkt olarak Google kişilere eklenmiş olur ve Google hesabınıza giriş yapabildiğiniz her cihazda kaydettiğiniz kişiyi görebilmektesiniz. Hali hazırda telefonun belleğindeki kayıtlı kişilerinizi Google kişilere yedeklemek için evvela kişileri dışa aktarmanız gerekmektedir ki cihazınızın kişiler uygulamasından bunu rahatlıkla yapabilmektesiniz.


9 Yorumlar

  1. Bu yararlı bilgi için teşekkür ederim. Kısa yol menüme ekledim Android telefon kullandığım için bir kezde olsa lazım olabilir. saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Android telefon kullanıyoruz Rehberim silindi deyip mesengerdan mesaj atanlara bir faydamız olur. Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Aklımda bulunsun lazım olur belki. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Google kişilere eklemeyi kullanmıyordum.iyi ki öğrendim. Çokkkkk teşekkür ederim 🙏😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende genelde Google kişilerime kayıt ediyorum yeni eklediğim telefon numaralarını

      Sil
  4. Yes very important to back up your phone anytime you will realize it have to be done.

    YanıtlaSil
  5. Özellikle kullanmıyorum . güvenlik amaçlı

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu