Son eklenen

Gizli Müşteri Olarak Para Kazanmak

Şu zaman da bir çok iş arayan insan gizli müşterilik hakkında bilgi edinmek istese de yeterli bilgiye ulaşılamıyor. Bu yüzden bu işi detaylı öğrenmek için yazımızın devamına da bakabilirsiniz.
Bu işi yapan kişilere insanlar tarafından bazen gözcüler bazen de gizli alışverişçiler denebiliyor.

Gizli alışveriş nedir?
Bazı firmalar sunduğu ürünleri ve hizmetleri değerlendirmeleri için gizli müşterilerle çalışmaktadırlar. Bu müşteriler sayesinde müşteri hizmetlerini ve sunulan hizmeti geliştiriyorlar. Yapılan istatistiklere göre her üç müşteriden ikisi firmaların kötü müşteri hizmetlerinden dolayı şirket ile olan ilişkisini sonlandırıyor. Bu şirketler tanıttıkları ürünleri veya hizmetleri değerlendirmeleri için müşteri olarak davranan kişileri tutuyorlar ve bu kişilere belli ücretler veriyorlar. Bu müşterilerde şirketlere değerlendirmelerini göndererek geliştirmelerine yönelik raporlar hazırlıyorlar.

Gizli müşterilerle kimler çalışıyor?
Piyasada bulunan çoğu şirket büyük veya küçük ayırt etmeksizin gizli müşteriler ile çalışmaktadır. Çünkü bu kişilerin değerlendirmeleri gelişimlere yönelik fayda sağlayacaktır. Restoranlar, departmanlı mağazalar, marketler, oteller, gemi turu şirketleri ve giyim mağazalarının çoğu hizmetlerinin kalitesini ölçmek için gizli müşteriler tutuyorlar. Bunlardan ayrı olarak bazı akaryakıt istasyonları da çalışan personellerin değerlendirilmesi için gizli müşteriler tutuyorlar. Firmalar açık açık değerlendirme yapan kişiler yerine gizli müşteri olan kişileri seçiyorlar. Çünkü personelin bu kişilerden haberi olmamaktadır.

Gizli müşterilerin görevleri neler?
Bazı kurumların yaptığı araştırma sonuçlarına bakılacak olursa fast-food şirketlerinin çoğu gizli müşteriler ile değerlendirme yapıyorlar. McDonald’s şirketinin 2002 yılından bu yana gizli müşterilerle çalıştığı bilinmektedir. Tutulan bu müşteriler her ay, her dükkanı bir kez ziyaret ederek bir rapor hazırlamaktadırlar. Verilen ücretsiz yemek karşılığında çalışan bu müşteriler yapılan hizmetin kalitesini, hızını, doğruluğunu ve temizliğini detaylı olarak raporda belirtiyorlar. Menüde yer alan yiyecekler ve içeceklerde raporda önemli yer tutuyor. Gizli müşteriler hazırladıkları raporları doldurduktan sonra internet üzerinden firmalara göndermektedirler.

Gizli müşteriler ne kadar kazanmaktadır?
Bu hizmet karşılığında verilen ücretler yapılanlara göre değişse de genellikle saat başı 10 TL ücret verilmektedir. Yapılan ödemeler çeşitli şekillerde de sunulabiliyor. Mesela az öncede belirttiğim gibi ücretsiz hizmetler karşılığında veya hem ücretsiz hizmet hem de para alarak görevinizi yerine getirebilirsiniz. Tecrübesi fazla olan gizli müşteriler hazırladıkları raporlar karşılığında haftalık tatiller bile kazanabiliyorlar. Saygı seviyesi yüksek olan müşteriler düzenli olarak kazanç elde etmek için firmalar tarafından sürekli çalışan olabiliyorlar. Fakat yeni müşteriler ufak görevlerle işe başlamaktadır.

Nasıl gizli müşteri olabilirim?
Binlerce insan gizli müşteri olmak için başvurdukları ajanslardan düzenli görev almak isterler. Ancak düzenli görev almak için sürekli bu işi yapmanız gerekmektedir. Sürekli görev almak için bazı yöntemler vardır. Böyle olan bazı gizli müşterilerin tavsiyelerinden bazıları şunlardır:

Bitirdiğiniz görevden sonra hazırladığınız raporu tamamen doldurmanızda fayda var. Bilgilerinizin doğruluğundan ve güvenilirliğinden emin olunuz. Size sorulan sorulara tam olarak cevap vermeniz gerekmektedir. Sallama cevaplar verirseniz ilerleyen zamanlarda görev bulamamanız ihtimaller arasındadır.

Gizli müşteri sertifikası almanız sizin için iyi olacaktır. Çünkü ajanslar tarafından müşteriler önerilirken sertifikası olanlar önceliklidir.

Müşteri olma şansınızı arttırmak için çeşitli ajanslara kayıt olmanızda fayda olacaktır.

3 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Gizli müşteri, gizli pencere06 isim olarak uygun bu iş :)

      Sil
  2. İlginç bir işmiş :) tüketici için faydalı bir hizmet diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu