Son eklenen

İnstagram profil resmi nasıl büyütülür

Uzun yıllardır hayatımızı sosyal medyayla yaşamaya başladık. Artık sosyal medya araçları bir eğlence aracı olmaktan çıkarak insanların birbirlerini tanımasına bir nevi çöpçatanlık yaparak insan ilişkilerine dâhil olmaya başladı. İnsanlar daha doğrusu yeteri kadar sosyalleşemeyen veya sosyalleşmeye vakit bulamayan insanlar sosyal medyanın cazibeli ilişki dünyasına girerek onları bir aracı olarak görüyor.

Instagram Hayatımızda Nasıl Bir Rol Oynuyor?
6 Ekim 2010'da sunulan ve hayatımıza giren Instagram, başlarda sadece fotoğraf paylaşma, beğeni, takipleşme gibi özellikler sunuyordu, daha sonraları hikâye özelliğiyle büyük yankı uyandırdı. Uygulamayı kullanan bireyler artık sadece bu amaçlarla öne çıkarmaktan ziyade uygulamayı insanlarla tanışma, sosyalleşme amaçlarına hizmet ettiriyor.

Tabii ki böylesine olumlu özelliklerinin yanında birkaç problemi de yanında getiriyor. Örnek olarak başlıktan da belli olduğu gibi profil fotoğraflarından pek belli olmayan kullanıcıların özellikle takip edilmesi gerektiği düşünülüyor. Ama tabii ki bunu takip etmeden de yapmak mümkün. Şimdi gelelim bunu nasıl yapacağımıza.

Instagram’da Profil Resimlerini Nasıl Büyütürüz?
Öncelikle bunu yapmak istiyorsanız önünüzde bunu yapabileceğiniz iki seçenek mevcut. Birisi programlı ki her sorunun çözümünü programla gerçekleştirdiğimiz bu sorununda çözümü programlarla mevcut durumda. Lakin tabii ki kolay yolla programsız bir şekilde bunu yapmak ta mümkün telefonla mümkün olmasa bile bilgisayar üzerinden bunu yapabiliyoruz. Şimdi gelelim nasıl yaptığımıza.

Öncelikle bilgisayardan uygulamaya gerek indirerek gerek İnternet üzerinden giriş yaparak hesabımızı açıyor, resmin görülmesi istenen kullanıcı arama kısmına yazılarak bulunuyor daha sonra profil bölümüne geliyoruz. Klasik olarak gerçekleştireceğimiz bu işlemi yaptıktan sonra ctrl+u tuşuna basmamız gerekiyor. Sayfa kaynakları kısmı açılmış durumda.

Ardından ctrl+f tuşuna basarak arama butonunun açılmasını bekliyoruz. Buraya JPEG veya JPG yazarak dilediğiniz resmi arıyorsunuz. İşte bu kadar daha sonra dilerseniz görüntüyü yeni sekmede açarak kaydedebilir rahatlıkla büyüterek inceleyebilirsiniz. Bu şekilde işleminiz hallolmuştur.

Instagram' da Neden Bu Özellik Mevcut Değil?
Kullanıcıların hakları doğrultusunda onların izni dâhilinde olmadan fotoğrafların alınması veya kişisel amaçlara hizmet edilmesi yasa dışıdır. Bunun için Instagram sadece takip edildiği durumda fotoğraflara erişim sağlanmasına olanak vermektedir. Sizin için bunun nasıl yapılacağına derledik. Instagram üzerinden bunu yapabilmenin en kolay yollarından biri budur.

5 Yorumlar

  1. Ben ekran görüntüsünü alıp sonra büyütüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Evet güzel bir tüyo olmuş evet bazen lazım olabiliyor instagram'da resmi nasıl büyütürüz. Yazınız için teşekkür ederiz ankarapostası.

    YanıtlaSil
  3. Ekstra program olmadan da yapılıyor muş beğendim :)

    YanıtlaSil
  4. instagram hayatımızın tam ortasında ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum hiç bir şey yapmasak bile şöyle bir girip çıkıyoruz instagrama

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu