Son eklenen

ZEPETO UYGULAMASI NEDİR?


Bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi cihazlar internet ile birlikte hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Söz konusu cihazların ve internetin yıllar içindeki gelişimi, oyun sektöründe de kendisini göstermiştir. Oyun sektörü artık maddi açıdan büyük değerlere sahip her alana, her kişiye ve her türlü zevk türüne hitap eden bir sektör haline gelmiştir. Telefonların bu kadar gelişmiş olması mobil uygulamalar denilen programların da var olmasına neden olmuştur. Bu uygulamalar sayesinde telefon ve internet kullanımı daha eğlenceli bir hal alırken, aynı zamanda çeşitli kullanım kolaylıkları da sunmaktadır. Eğlence dünyamıza hitap eden uygulamalardan biri de Zepeto uygulaması. Pekiyi bu uygulamanın özellikleri neler?

Zepeto Uygulaması Nedir?

Oyun sektöründe avatar uygulamalar diye nitelendirilen türler arasında popülaritesi oldukça yüksek oyunlardan birisi de Zepeto uygulamasıdır. Zepeto uygulaması, Güney Kore kaynaklı bir uygulama geliştiricisi olan SNOW tarafından geliştirilmiş bir uygulamadır. Türü itibariyle avatar oluşturmaya dayalı bir uygulama olan Zepeto, son günlerde oldukça popüler bir uygulamadır.

Zepeto uygulaması bir avatar oluşturmaya dayalı uygulama olarak, ilgili cihazına indirip kullanan kişiye, kişiye özgü üç boyutlu bir karakter oluşturup geliştirmeye dayanan bir uygulamadır. Oluşturulan kişiye özgü üç boyutlu karakter sayesinde, Zepeto uygulamasını kullanan diğer insanlar ile de etkileşime geçilmesi mümkün olmaktadır. Bir takım özellikleri itibariyle Bitmoloji uygulaması ile benzer özellikler içeren Zepeto, kendine özgü özellikler de barındırmaktadır. Zepeto uygulamasını kullanan kişi, kişiye özgü olarak oluşturduğu karakterinin fiziki özelliklerinden saç tarzını, kıyafetlerini ve karakterin evi olarak belirtilen sanal evi istenildiği şekliyle değiştirme ve güncelleme imkânına sahip olmaktadır. Zepeto uygulaması, kullanıcısına, profilini ziyaret eden diğer kullanıcıları karşılamak üzere seçenekler arasından bir selamlama seçeneği ayarlanmasını, yine seçeneklerde sunulan dans seçeneklerinden birisinin ayarlanmasını ve profil karşılama ekranına bir metin yazılmasını da mümkün kılmaktadır.

Zepeto Uygulamasının Özellikleri Nelerdir?

Oyun sektöründe, farklı geliştirme ekipleri tarafından geliştirilip piyasa sürülmüş birçok avatar türü uygulamalar bulunmakla birlikte Zepeto uygulaması, söz konusu avatar uygulamaları arasında yüksek popülariteye sahip bir avatar uygulamasıdır. Zepeto’nun diğer avatar uygulamalarından ayrılan en önemli ve dikkat çekici özelliği yüz tanıma kabiliyetine sahip bir avatar uygulaması olmasıdır. Bu özellik sayesinde Zepeto’da, kamera vasıtasıyla kullanıcı yüzünü taratmasının ardından kullandığı karakteriyle ilgili istenilen değişikliği yapabilmektedir. Zepeto uygulaması aynı zamanda sosyal medya imkanının olduğu bir avatar uygulamasıdır. Sosyal medya özelliği ile Zepeto uygulamasındaki her kullanıcı, kendine özgü altı haneli bir koda sahip olmakta ve söz konusu bu kod sayesinde kullanıcılar birbirleriyle etkileşime geçme ve takipleşme imkânına sahip olmaktadır.

Zepeto uygulaması özellikleri arasında sayılan bir diğer konu ise, bir kullanıcının diğer bir kullanıcıyı takip etmesi halinde, söz konusu kullanıcı takip ettiği diğer kullanıcının avatarlarını görebilir ve sanal evlerini ziyaret edebilir konuma gelebiliyor olmasıdır. Zepeto uygulamasında Zepeto Town Street adında bir sokak bulunmaktadır. Zepeto kullanıcıları, bahsedilen bu Zepeto Town Street sokağındayken, orada bulunan ve geçmekte olan diğer Zepeto kullanıcılarının avatarlarını görmeleri ve takip etmeleri mümkündür.

Zepeto uygulamasının özelliklerinden birisi de PhotoBooth adı verilen özelliktir. PhotoBooth sayesinde Zepeto kullanıcıları birbirlerini takip ettikleri arkadaşlarıyla sanal ortam olan Zepeto ortamında bir araya gelerek beraber fotoğraf çekinebilme imkanı bulmaktadır.

Zepeto’da Oyun İçi Para Nasıl Kazanılır?

Diğer birçok avatar uygulamalarında görüldüğü gibi Zepeto uygulamasında da oyun içerisinde kullanıcıların geliştirmiş olduğu avatar karakterine kıyafetler ve ev eşyaları gibi malzemeler satın alınması için uygulama içine özgü paraya ihtiyaç duyulmaktadır. Zepeto uygulaması içerisinde para kazanmanın ise iki yolu vardır: Bunlardan birisi gerçek para ile oyun içerisindeki paradan satın almaktır. Oyun içerisindeki belli miktar parayı gerçek para karşılığında almak mümkündür. Zepeto uygulaması içerisinde para kazanmanın bir diğer yolu ise uygulamanın içerisindeki günlük görevleri yapmak ve uygulamayı keşfetmektir.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu