Son eklenen

UCUZ ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR?


Alışveriş yapmak, neredeyse hepimizin modunu çok daha yükseklere çıkartır. Peki yeterince paranız olmadığında ucuz alışveriş nasıl yapılır? İşte en özel sırlarıyla ucuz alışveriş için 5 önemli teknik

Alışveriş dünyasında markaların hedefi, size, en yüksek kâr markajlı ürünleri aldırtmaya çalışmaktır. Genellikle yüksek kâr elde ettiren ürünler, daha yüksek fiyatlara satılan ürünlerdir. Yani markalar öyle bir şey yapmalıdır ki size en pahalı ürünü seve seve aldırmalıdır.

Bunu yapmak için pek çok farklı teknik deneyerek ucuz alışveriş kavramını tamamen yok etmeyi hedefleyen mağazalar, insan psikolojisini en iyi şekilde kullanarak müşterilerine en yüksek kârda ürünler satmak için çeşitli teknikler uygulamaktadır. Bu teknikler sayesinde, mantık dahilinde almamıza hiç gerek olmayan ürünleri tutku ve arzularımıza yenik düşerek alırız.

Uygun fiyatlı alışveriş yapabilmek için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta da tam olarak budur. Firmaların uyguladığı satış stratejilerini en iyi şekilde keşfedip, buna karşı önlem almanız gerekiyor. Bu sayede çok daha uygun fiyatlı, birebir aynı ürünü bulabileceksiniz. Burada sizden, standartların altında bir alışveriş yapmanız beklenmiyor. Aynı kalitede, aynı seviyede ürünleri çok daha uygun fiyata almanızı sağlayacak tekniklerden bahsediliyor.

1.Gereksiz Alışverişten Kaçının
Paramızın çok büyük bir kısmını, ihtiyacımız olmayan, gereksiz ürünlere harcarız. Bu ürünler genellikle çerez ürün sayılabilecek şeylerdir. Fiyatları düşüktür fakat bize hiçbir yararı olmayan şeylerdir. Fiyatlarının düşük olması çoğu zaman bizleri cezbeder ve alma isteği uyandırır. Sonuçta binlerce lira maaş alan biri için birkaç TL değerindeki bir anahtarlık çok da ekonomi düşmanı gibi değildir diye düşünürüz.

Burada kilit nokta, bu ürünlerden ayda kaç tane aldığınızdır. Gereksiz olarak nitelendirilebilecek bu küçük şeyler, tam bir ucuz alışveriş düşmanı objelerdir. Eğer uygun fiyatlı alışveriş kovalayan biriyseniz, çok uygun fiyatlarda dahi olsa gereksiz ürünleri satın almamalısınız. Bunu yapabilmeniz için en iyi yöntem, o üründen ayın her günü satın aldığınızı hayal etmektir.

Aslında bakarsanız eğer düşük fiyatlı ürünleri almaya alışırsanız, farklı farklı ürünler de olsa gereksiz şeylerden her gün alırız. 30 gün boyunca her gün 5 TL değerinde gereksiz bir şeyler dahi alsanız, ayda 150 TL’yi çöpe atmış olacaksınız.

2.Ne Aldığınızı Takip Edin
Neye ne kadar para harcadığınızı görmek, kendinize sahip çıkmanızın en iyi yoludur. Belki de yeme-içmeye düşündüğünüzden çok daha düşük bir bütçe ayırıyorsunuzdur. Belki de ekonominizi asıl sarsan şey yeme-içme değil, bunların yanında aldıklarınızdır.

Ay boyunca ne satın aldığınızı görmek için çeşitli uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Bu tür uygulamalar, sizin için özel bir plan ve analiz yaratır. Böylece göz önünde bulundurmanız ve ay boyunca neye ne kadar harcadığınızı görmeniz çok daha kolay olur. Bu sayede analizleri kendiniz ayarlamakla uğraşmak yerine uygulama sayesinde hemen görebilirsiniz

Eğer bir uygulama kullanmak istemiyor, ben klasikçiyim diyorsanız da aldıklarınızı gün gün deftere yazmayı deneyebilirsiniz. Böylece 1 ay boyunca ne aldığınızın kaydını bizzat tutabilecek ve neleri satın aldığınıza ay sonunda bakarak bir sonraki ayda nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair fikir sahibi olacaksınız.

Özellikle fiş-fatura biriktirmek bu konuda size çok büyük ölçüde yardımcı olur. Her ne kadar yer kalabalığı yapsalar da ay boyunca market alışverişlerinizde, kıyafet alışverişlerinizde ve diğer tüm harcamalarınızda aldığınız fişleri çöpe atmak yerine evde biriktirin. Ay sonunda tümünü ortaya çıkartarak neye ne kadar harcadığınızı görebilirsiniz.

3.Bazı Kaçamaklardan Vazgeçin
Genellikle büyük ölçüde gereksiz para harcadığınızı düşünüyorsanız, bunun nedeni, kendinize izin verdiğiniz ufak kaçamaklar olabilir. Ucuz alışveriş nasıl yapılır diye soruyorsanız, öncelikli olarak dikkatinizi yöneltmeniz gereken konu, yaşamsal gerekliliği olmayan, zevkiniz için satın aldığınız ürün ya da hizmetlere göz gezdirmektir.

Para biriktirmeniz gereken bir ayın ortasında sırf kafa dağıtmak için masaj yaptırmaya karar verirseniz, size durduk yere çok ciddi bir para kaybı olur. Eğer gerçekten psikolojik ya da sağlık açısından buna ihtiyacınız yoksa bu tür zevke hitap eden işleri ertelemeyi deneyebilirsiniz. Her ne kadar sizi mutlu etse de uzun vadede ihtiyaçlarınızı karşılamanıza engel olacak kadar bütçe düşmanı bir hale gelebilir.

Bazı kaçamaklardan vazgeçerken hayatınızı tamamen robotlaştırmamaya da dikkat edin. Ay içinde kendinize harcayabileceğiniz belli bir bütçe ayırın. Bu bütçe ile kendinize iyi gelecek bazı şeyler satın alın. Örneğin canınız tatlı bir şeyler çektiğinde marketten çikolata alabilin. Bunu kendinizden kısıtlamayın. Bu kadar kısıtlayıcı olursanız, bu sefer bünyeniz kaldıramaz ve artık para biriktirmekten bir anda vazgeçebilirsiniz.

4.Uygun Fiyatlı Ürünleri Online Sitelerde Bulabilirsiniz
Her ne kadar mağazalara gidip birebir alışveriş yapmak eğlenceli de olsa, genellikle fiyatlar arasında kaybolabiliyoruz. Özellikle büyük alışverişler yapacağınız zaman, bunu online sitelerden değil de mağazalardan yaptığınızda, kasada çok büyük bir meblağ ile karşılaşmanız kaçınılmazdır.

Özellikle büyük alışverişlerinizi online mağazalardan yaptığınızda, neye ne kadar para harcadığınızı, siparişiniz tamamlanmadan görebilirsiniz. Böylece pahalı ve gereksiz ürünleri görebilir ve bunlardan feragat edebilirsiniz. Böylece karşınıza çıkacak olan ücret, mağazadaki ücretin neredeyse yarısı kadar olacak. Bunu denemek için siparişinizi oluşturduktan sonra kontrol etmeden önce çıkan fiyatı bir yere yazın. Sonra da sepetinizi kontrol edip gereksiz ürünleri çıkartıp fiyatına bakın. Aradaki fiyat farkı sizi şok edecek.

Aynı zamanda online alışveriş yapmanın en güzel yanlarından bir tanesi, tüm ürün ve mağazaları görebiliyor olmanızdır. Böylece hangi ürün en uygun fiyata nerede satılıyor? Bunu görebilirsiniz. Bu sayede, ucuz alışveriş yapmanız için mağaza mağazad dolaşıp kendinizi yormanıza gerek kalmaz. Hatta bu tür kıyaslamalar için çeşitli siteler mevcut. Bu siteler sayesinde ürün fiyatları arasındaki kıyaslamayı kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz.

5. Kampanyalı Ürünleri Daha Fazla Tercih Edin
Uygun fiyatlı alışveriş sırlarından belki de en kritiği, ay boyunca ihtiyacınız olacak şeyleri, kampanyadayken daha fazla satın almaktır. Böylece sürekli alarak 3-4 katı daha fazla para harcayacağınız ürünleri, kampanya dahilinde çok uygun fiyatlara toplu olarak alabilirsiniz.

Market ve mağazaların kampanya günlerini özel olarak takip edin. Genellikle alışverişlerinizi bugünlere denk getirmeye çalışın. Böylece aynı ürünleri, çok daha ucuza satın alabileceksiniz. Ucuz alışveriş yaparken aynı ürünü çok daha uygun fiyata almanız size büyük katkı sağlayacak.

Marketlerin yaptığı bazı sahte kampanyalar olabilir. Bu kampanyaların tuzağına da düşmemeye dikkat edin. Kimi zaman marketler, bir ürünü yüzde 50 daha uygun fiyatlı sattıklarını iddia etseler de ürünü aynı fiyatıyla satarlar. Bunu anlamanın en kolay yolu, o sırada internete girip kampanyasız fiyatlarına hemen bir göz atmaktır.

Bu yöntemlerin yanı sıra kendinize edinebileceğiniz basit birkaç alışkanlık ile birlikte alışverişlerinizi çok daha uygun hale getirebilirsiniz. Alışveriş yaparken, alacağınız ürünlerin kalitesinden ödün vermektense, aynı anda satın alacağınız gereksiz ürünleri çıkartın. Bu teknik sayesinde çok daha ciddi bir bütçe yapabileceğinizi kendiniz göreceksiniz.

Uygun fiyatlı alışveriş yapmak, bunca alışveriş stratejisine karşı savaşmak elbette zor olacak. Tüm bunlara dayanıp, sizi cezbeden, tutku uyandıran ürünlerden ziyade, ihtiyacınız olan ürünlere odaklanmaya çalışın. Bu sayede çok daha uygun fiyatlı bir alışveriş yapabilecek ve ay sonunda elinizde çok daha fazla para kalabilecek.


3 Yorumlar

  1. Ben de genelikle kampanyaları takip etmeyi tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanda gerçekten fiyatlar astronomik derecede arttı. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

      Sil
  2. İhtiyacımız olan ürünleri alırsak sorun yok.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu