Son eklenen

Gif Küçültme, Gif Kırpma ve Gif Boyutlandırma Nasıl Yapılır

Sosyal medyada ve mesajlaşma uygulamalarında sık sık kullandığımız Gif'in anlamı "Grafik Değiştirme Biçimi" olarak geçer.

Gif Nedir?

Anlatmak ve karşı tarafa geçirmek istediğiniz duygu ve düşünceleri tarif etmek bazen zor olabiliyor. Kelimeler, hatta cümleler anlatmaya yetmeyebiliyor. İşte bu gibi durumlarda devreye Gifler giriyor. Gifler ünlü kişilerin, animasyon karakterlerinin, modellerin, nesnelerin hatta isterseniz sizin fotoğraflarınızın animasyona dönüştürülmesiyle elde edilen kısa videolardır.

Gif Nasıl Yapılır?

Gif yapmak için kullanacağınız birçok program bulunur. En çok tercih edilenler Photoshop, Fireworks ve Giphy'dir. IPhone ve iPadlerde kullanılan Giphy, kendi gifinizi hızlı bir şekilde tasarlayıp paylaşabileceğiniz en basit kullanımlı uygulamalardan biridir. Bunların dışında GifBoom, Giffer ve MyFaceWhen gibi gif yapabileceğiniz onlarca uygulama bulunur.

Gif Küçültme, Gif Kırpma ve Gif Boyutlandırma İşlemleri

Kullanmak istediğimiz gifleri kırpmak, küçültmek ve birleştirmek için kullanabileceğimiz farklı yöntemler bulunuyor. Kullanabileceğimiz yöntemlerin en kolay olanlarından birisi ise iloveimg.com sitesidir.

En ve boy piksellerini yönetebileceğimiz, birden fazla gifi tek seferde düzenleyebileceğimiz iloveimg.com sitesine ücretsiz ulaşabilirsiniz. Bir Diğer yöntemimiz ise Ezgif aracıdır. Ezgif aracında gif kırpma, gif küçültme ve gif boyutlandırma işlemlerinde izleyebileceğiniz farklı yollar var.

Color Reduction

Yeniden boyutlandırmak istediğiniz gifin renk paletlerini daraltarak boyutunu düşürür. Gifin akıcılığında ve ya görüntü kalitesinde pek değişim olmaz fakat renk tonları belirginliğini kaybedebilir.

Drop Frames

Drop Frames yöntemi gifinizdeki karelerden bazılarını çıkartarak boyutu düşürür. Bu değişim sonrası gif akıcılığını kaybedebilir fakat görüntü kalitesi ve renk tonlarında değişim olmaz.

Lossy Gif Optimization

Bu yöntem gifinizin sıkıştırılma oranını arttırır ve buna bağlı olarak görüntü kalitesi de düşer. Yani Lossy Gif oranı ne kadar arttırılırsa gifin görüntü kalitesi o kadar düşer.

Transperency

Gifinizi Optimize Transperency yöntemiyle boyutlandırdığınızda gifinizin renk ve şekilleri daha az değişim gösterir.

Gif Boyutlandırma İşlemi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gif Küçültme işlemi sırasında resimlerin bozulmaması için en-boy oranı sabit kalmalıdır. En-boy oranı bozulduğunda veya fazla kare çıkartıldığında gifiniz anlamsız ışık hüzmeleri gibi gözükebilir.

7 Yorumlar

  1. saol yaaa, ben de videodan nasıl gif yapılır diye çalışıyoduum :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.
    Gif dosyalarını pek fazla kullanmadığım için, bu zamana kadar merak edip bu dosya biçimiyle ilgili hiçbir çalışma da yapmadım. Gif dosyalarıyla uğraşan ya da merak edenler için faydalı ve güzel bir çalışma olmuş. Emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Gif olayına bayılıyorum. Daha önce denemedim yapabilir miyim bilmiyorum. Biara aslında deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
  4. Komik gifler çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  5. ben de gif kullanmayı seviyorum blogumdakileri adobe pp ile yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu hanım senin blogda dikkatimi çekmişti gifler senden esinlendim konu araştırmasında

      Sil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu