Son eklenen

İNSTAGRAMDA YAPILAN ÇEKİLİŞLER GERÇEKMİDİR


Sosyal medya hesapları üzerinde yapılan paylaşımlar bazen bilgi kirliliğine ve toplum ahlakına uygun olmayan paylaşımlara ev sahipliği yapıyor olsa da kabul etmek gerekir ki, gerçek anlamda binlerce hatta milyonlarca takipçisi olan insanlar bu takipçiler sayesinde çok ciddi paralar kazanmaktadır. Peki, instagram para kazanmak nasıl gerçekleşiyor? Asıl konumuz olan İnstagram çekilişleri gerçek mi? konusuna geçmeden önce sosyal medya hesaplarından insanlar nasıl para kazanıyor kısaca değinelim.

Öncelikle instagram hesabınızda aktif olarak paylaşımlar yapmanız gerekmektedir. Paylaşımların ilgi çekiyor olması insanların hesabınızı takip etmesini sağlayacaktır. Sizi takip eden kişilerin kendi istekleriyle takip ediyor olması uzun vadede size çok fazla avantaj sağlar. Gerçek kullanıcı olmayan şişirme,kısaca para karşılığı takipçi satın almanın hiçbir katkısı olmamaktadır. Bir dönem takipçi satın almak çok popülerdi fakat zamanla hiçbir işe yaramadığının hata ve hatta hesap sahiplerine olan güveni sarstığı anlaşılınca bu popülerlik zamanla kayboldu. İnstagram hesabında öğle yada böyle bir şekilde binlerce takipçinin olması tek başına yeterli değildir.

Paylaşımların beğeni alması ve insanların yorum yapmaları gerekmektedir.İşte bütün bu şartları sağlayan bir instagram hesabı, ürün tanıtımı yada herhangi bir konu hakkında reklam ve tanıtım yaptırmak isteyen firmaların dikkatini çeker. Hesap sahibi ile iletişime geçerek ücret karşılığında reklam anlaşması yapılmaktadır. İnstagramdan para kazanmak sadece reklam geliri elde etmekle kalmıyor. Kişisel instagram hesabı üzerinden bir çok kişi kendi ürünlerinin satışını ve tanıtımını yapmaktadır. Sosyal medya üzerinden sade binlerce takipçisi olan kişiler gelir elde etmiyor. Sıradan kullanıcılarda, fenomen olan hesap sahiplerinin hediye çekilişleri sayesinde para ödülleri kazanmaktadır. peki instagramda yapılan çekilişler gerçek mi? Gerçekten para ve hediye ödülleri veriliyor mu? bu konu hakkında tüm merak edilenleri aktarmaya çalışacağız.

İnstagram çekilişleri

Kendi kişisel hesaplarının tanıtımını yapmak için birçok kullanıcı çekiliş yaparak takipçilerine hediyeler ve para ödülleri vermeyi tercih etmektedir. Ancak kendi kişisel gayretiyle bu pekte mümkün olmadığı için instagramda sadece çekiliş ve tanıtım yapan hesaplar ile iş birliği içerisine girmeyi tercih ederler. Takipçi kazanmak isteyen birden fazla hesap sahibi bir araya gelir. Yapılan reklam anlaşması şartları doğrultusun da her bir hesap sahibi belirli bir para verir.

İşte, instagramda paylaşılan çekiliş yaparak para ödülü veren sayfalara bu paraları, sayfasına takipçi kazandırmak isteyen kişiler ödemektedir. İnstagramda yapılan çekilişlerden ödül kazanılıyor. Fakat binlerce kişinin katıldığı çekilişte sadece bir kişinin kazanma hakkı bulunuyor. Yapılan çekilişte ismi çıkan kişinin mutlaka çekiliş şartlarını harfiyen yerine getirmiş olması gerekiyor. İnstagram çekilişleri şartları genellikle şu şekilde olmaktadır. Gönderiyi beğenmek, gönderiye yorum yapmak, çekiliş için ödenecek olan parayı finanse eden sayfaları takip etmek gibi şartların hepsini yerine getirmeyen bir kişi çekilişte ismi çıkmış olsa bile diskalifiye olmaktadır.

Elbette ki her yerde olduğu gibi kendi menfaatleri için insanları kandırma amacı içinde olan insanlar sosyal medyada da varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle güvenirliğinden emin olmadığınız çekiliş hesaplarına katılmamak ve her ne sebeple olursa olsun kredi kartı bilgileri, TC kimlik numarası, sosyal medya hesap şifrelerinin paylaşılmaması gerekir. Ödül kazanıldığı zaman gerekli olan tek şey banka ıban bilgileri ve kargo gönderimi için adres bilgileri verilmelidir. Bu iki bilgi dışında hiçbir şekilde kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız.

11 Yorumlar

  1. İnstagramda çekiliş yoluyla bir şey kazanan var mı? Hiç katılmadım çekilişe şunu takip et buna yorum yap takipçi kasmaktan başka bir şey değil bence

    YanıtlaSil
  2. Çokkkkk bilgilendiriciydi. Teşekkürler 👍☺️🤚

    YanıtlaSil
  3. Merrhabalar.
    İnstagram sayfam olmadığı için bilmiyorum. Sayfada hesabım olsa bile ben bu tür çekilişlerde dürüst olduklarını düşünmüyorum. Milletin içinden bazıları, artık Milli Piyango'ya bile güvenmediklerini söylüyorlar. Arada sırada sayısal loto makinasına bir kolon sayısal loto oynatırdım. Artık onu da oynamıyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep abi benimde bir tane sayısal kuponum vardı onun üzerinden oynadım senelerce en fazla 4'ü gördü. 10 yıldır oynamıyorum.

      Sil
  4. Hiç katılmadım belki gerçekden çekiliş yapan vardır ama hepsine de inanmamak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunu takip et buna yorum at birde çıksa oda yok :)

      Sil
  5. İlkay hanım hiç katılmadım çekilişe uzaktan takip ettim ne oluyor bitiyor diye yakınımdan da kazanan görmedim.

    YanıtlaSil
  6. Bende instagramdan kulaklık çekilişi yapıcam : ) bu yüzden benim yaptığım çekilişlere katılabilirsiniz : )

    YanıtlaSil
  7. hımms dikkat edelim saol yaa :)

    YanıtlaSil
  8. :) dürüst olayım ben güvendiğim ve ödülü güzelse ( kitap ilk sıralarda) katılıyorum.
    Bloggerda da çekiliş yapıldı yedek olarak kazandım ödül çok güzeldi.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu