Son eklenen

Kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?


Özellikle lokantaların vazgeçilmezi olan mercimek çorbası birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. İçerisine havuç ve patates gibi sebzeler koyulduğu için mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin bir çorbadır. Zaten hepimiz kırmızı mercimeğin mineral ve protein bakımından zengin olduğunu ve sindirimi kolaylaştırdığını biliriz. Peki, davet sofralarında rahatlıkla kullanabileceğiniz kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kullanılacak Malzemeler (4-5 Kişilik)
1 buçuk su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
2 Diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı salça(isteğe bağlı)
1 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı un
Yağ
Tuz, Kimyon, Karabiber, Pul biber

Yapılışı
Önce mercimekler güzelce yıkanır ve süzgece alınır. Soğanlar küp küp doğranır. Sarımsaklar da doğranır. Derin bir tencereye yağ, soğanlar ve sarımsak bırakılır. Ocağa aldığımız tencerenin altı açılır ve soğanlar kavrulur. Soğanlar pembeleşince içerisine 2 yemek kaşığı un eklenir ve un da kavrulur. Un önce köpürecektir. Köpüğü söndüğünde kavrulmuş demektir. Daha sonra içerisine mercimek ve salça (isteğe bağlı) eklenir. Biraz da bu malzemeler kavrulduktan sonra havuç ve patates eklenir. Havuç ve patatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra ister rendeleyebilirsiniz, ister küp küp doğrayıp içine atabilirsiniz.
Blenderdan geçireceğimiz için içinde hiçbir parça görünmeyecektir. Biraz da bu malzemeleri kavurduktan sonra üzerine su ekleyip karıştırın. Kaynamaya bıraktığınız mercimekleri ara ara kontrol edin. Eğer mercimekler patlamışsa pişmiş demektir. Pişen çorba ocaktan alınır ve iri parçalar kalmayacak şekilde blenderdan geçirilir. Daha sonra çorba tekrar ocağa alınır. Tuz, kimyon, karabiber ve pul biber eklenir. Kaynamaya bırakılır. Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz. O yüzden başta çok fazla su eklemeyin.
Evinde blenderi olmayanlar çorbayı şu şekilde yapabilirler. Soğanlarınızı ve sarımsaklarınızı rendelemeniz çorbanın içerisinde bütün bütün görünmesini engeller. Havuç ve patatesin görünmesini rendeleseniz bile yok edemeyeceğiniz için ister doğramayın, isterseniz de çok küçük küpler halinde doğrayıp çorbanın içine atın. Çorbanıza farklı bir hava katacaktır. Pişme aşamasında da mercimeklerin daha da küçülmesi için çırpma teliyle ara ara hızlı hızlı çırpabilirsiniz. Çorbanızı limon ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu