Son eklenen

Pubg Mobile’ın Yeni Haritası Livik


Pubg her geçen gün oyuncu topluluğunu artırmayı, mevcut oyuncularına yenilerini katmayı başarıyor. Zaman zaman farklı alternatiflerinin ortaya çıkmasıyla ivmesi düşse de kanayan yaralarını tedavi etmeyi ve eski popülaritesini kazanmayı iyi bir şekilde başarıyor. Özellikle mobil platformlarda sunduğu kaliteyle rakiplerini egale etmiş durumda. Free Fire oyunu Çin pazarındaki öncülüğü sayesinde 500 milyon indirme bandını aşsa da silah tepmeleri ve vuruş hissi anlamında oldukça vasat. Keza Call of Duty Mobile ise grafik anlamında iyi olmasına rağmen az önce saydığımız özelliklerde Pubg’nin gerisinde kalıyor. Pubg’nin ham oynanış dinamikleri, ağır işleyen yapısı mobil cihazlar için biçilmiş kaftan. Bu noktada tek olumsuz yönü, duyanları gülme krizlerine sokacak oldukça basit ve düzelmek bilmeyen hataları. Oyuna girdiğinizde tüm arkadaşlarınızın yok olduğunu görmeniz, oyun esnasında sesinizin gitmesi, ayarlarınızın kaydolmaması oldukça sıradan bir durum.

Yeni Harita Livik
Pubg, bilgisayar sürümüne gelen güncellemenin ardından yeni bir haritayla karşımıza çıkmıştı. İsmi Karakin olan bu harita, diğer haritalara nazaran küçüktü. İşte bunun üzerine gözler oyunun mobil sürümüne çevrilmişken, Tencent bilgisayar sürümündeki haritayı mobile getirmek yerine yeni bir haritayı kullanıma sundu. İsmi Livik olan bu harita da tıpkı Karakin gibi küçük, Erangel gibi yemyeşil. Bu yenilik oyuncu topluluğunu şaşırtsa da genel bir memnuniyetsizlik oluşturduğunu söylemek yalan olur. Çünkü aynı oyunun bu iki sürümünün kullanıcıları, birbirinden daha farklı beklentilere ve anlayışlara sahip farklı insanlardan oluşuyor. Bu da yeniliklerde ki farklılıkların olumsuz karşılanmasına engel oluyor denilebilir.

Livik Haritasının Genel Yapısı
Livik, tıpkı Erangel gibi yeşil otlardan oluşuyor. Ancak Vikendi’yi andıran karlı bir bölümü de bulunmakta. Renk paleti Erangel’inkinden çok daha farklı, otların renkleri daha açık ve göz alıcı. Yeşilin daha açık tonları tercih edilmiş. Keza haritada dolaşırken çimlerin zaman zaman seyrekleştiği, bu alanlarda da koyu kahverengi toprağın ön plana çıktığı görülüyor. Daha yüzeysel ifade edersek Livik Haritasının sol alt kısmı Miramar, sağ üst kısımları Vikendi, kalan kısımlar da Sanhok ve Erangel karışımı. 2x2, boyutunda olan bu harita, gelmesiyle beraber mobil sürümün en küçük haritası oldu.

Livik Evleri ve Özel Silahları
Livik evleri orta boyutta ve zaman zaman oldukça ufak bir şekilde karşımıza çıkıyor. Orta boyutta olanların içyapısı, Erangel haritasında bulunan, School çaprazındaki binalarla birebir aynı. Ufak olanlar ise oyunda ilk kez karşımıza çıkıyor. Duvarları yosun tutmuş gibi duran bu evler, yerden zıplayarak çatısına çıkılabilecek kadar alçak. Bunu başaramasak bile içerisinden kolayca çatısına çıkılabiliyor. Ayriyeten oyuna Mk-12 ve P90 bu haritada kullanılmak üzere eklendi ve kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu