Son eklenen

Makarna nasıl yapılır?

Makarna herkesin kolayca ulaşabileceği ve pratik yemekler arasında olan ve maddi anlamda çok büyük bütçeler gerektirmeden aynı zamanda çabucak yapılıp, tüketilen kolayca her markette, her zaman bulunabilen bir yemek olarak halk arasında çok meşhur ve yaygındır. Küçüklerden, büyüklere çokça sevilen ve tercih edilen bir gıda olan makarna, Üniversite öğrencileri, Bekâr bireyler, yeni evlenen bireyler ve yeni yemek yapmaya başlamış kişiler için ise adeta büyük bir kurtarıcı olarak yemek listelerinin en başında yer alır. Makarnayı tercih edilen bir unsur olarak görülmesinin bir diğer nedeni ise çok fazla lezzet çeşitliliği ile süslenerek servis edilip tüketilir olmasıdır. Makarna sade yapılıyor olmasının dışında tercihe göre salçalı, yoğurtlu, kıymalı, peynirli, tereyağlı gibi birçok çeşit ile hazırlanıp pişirilir.

Malzemeler
8 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket makarna
Makarna süzgeci

Yapılışı
İlk önce hali hazırda bulunan tencereye 8 bardak soğuk suyu ekleyin. Ve daha sonra kaynayan su içerisine tuz ve sıvı yağı eklemeyi unutmayın. Sonra su kaynayana kadar tencere kapağı kapalı bir biçimde bekleyin. Kaynayan suya makarnayı ekleyerek birkaç dakika aralıklarla karıştırın. Bunu yaparken tencere kapağını kesinlikle kapatmayın, taşabilir. Pişirdiğiniz makarna Spagetti (Çubuk makarna) ise sürekli aralıklarla karıştırın ki yapışmadan iyice pişsin.
Makarnanın pişip, pişmediğini anlamak için var ise tahta kaşığın üstüne alıp çatala batıp, batmadığını kontrol ederek yenecek kıvama gelip, gelmediğini anlayabilirsiniz. Makarna piştikten sonra soğuk su tutarak süzgeçten geçirin. Bunu yaparak makarnanın hamur kıvamına gelmesi önlenir. Tekrar tencereye koyduğunuz makarnayı dilerseniz, kendi hazırladığınız sos ve sıvı yağ ile tat katarak, afiyetle tüketebilirsiniz.

Makarnayı Daha Lezzetli Yapacak Püf Noktalar Nelerdir?
Kolayca ulaşılan yemek arasında olan pratik yemek makarnayı hazırlamak için bazı özel püf noktalar gerekiyor. İşte daha lezzetli makarna pişirmenin sırları. Lezzetli bir makarna pişirmek için tencere bol su ile doldurulmalı. Bol su ile makarna daha iyi pişer. Ayrıca su kalitesi de makarna lezzetinde önemli bir rol oynar. Suyun klorlu olması makarna lezzetini bozabilir. Makarna pişirilen tencere büyük olmalı ve bu sayede makarnaların birbirine yapışması önlenir. Makarna pişirilecek su iyice kaynamalı ve öyle pişirilmeli aksi halde makarna hamur kıvama gelerek lezzetini kaybeder. Makarnayı uygun sürede soğuk su altında süzdükten sonra tercih ettiğiniz sosu makarnaya ilave edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu