Son eklenen

Market Alışverişlerinizde Az Para Harcatacak Öneriler


Market alışverişleri hayatımızın olmazsa olmazlarındandır. Her gün olmasa bile ayda bazen de haftada birkaç kere market alışverişi yaparız. Bu alışverişler gündelik hayatımızın zorunluluğu olduğu için mutlaka sabit bir gider olarak düşünmeliyiz. Fakat bazen ay sonu fazla alışveriş giderleri ev bütçemizi zorlayabiliyor. Siz de bundan mustaripseniz market alışverişlerinizde size daha az para harcatacak öneriler listemize mutlaka göz atın.

Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Market alışverişlerinde daha az para harcamak istiyorsanız öncelikle mutlaka bir alışveriş listeniz ve alışveriş planınız olsun. Listesiz çıkılan alışverişler genellikle kontrolsüz alışverişlere dönüşebilmektedir. Kasaya geldiğinizde bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız evden çıkmadan önce bir alışveriş listesi yapmalısınız. Bu listeye önem teşkil eden ürünleri yazmalı, aciliyeti olmayan ürünleri ise sonraya bırakmalısınız. Böylece kasaya geldiğinizde ekstra bir ödeme karşınıza gelmeyecektir.

Alışveriş Yaparken Daha Az Para Harcamak

Eğer genel bir alışveriş olacaksa listenizi gıda, temizlik, bakım olmak üzere belirlediğiniz kategorilere ayırmalısınız. Önemli kısım ise aldığınız ürünleri sepete atmadan önce incelemek.

Alışveriş yaparken daha az para harcamak için; Aldığınız ürünlerin etiketlerini mutlaka kontrol edin. Etiketsiz ürünler, tahmininizden çok daha pahalıya mal olabilir.

Aldığınız ürünleri diğer marka seçenekleriyle karşılaştırın. Gramajları ile birebir aynı değerde olan ürünler varsa ve özellikle bir marka tercihiniz yoksa daha ucuz olan ürünü tercih edebilirsiniz.

Meyve, sebze reyonunda alışveriş yaparken, ambalajlı ürünler yerine ellerinizle seçebileceğiniz açık ürünleri tercih edin. Görüntüsü nedeniyle ambalajlı meyve ve sebzeler daha pahalı olacaktır. Meyve, sebze reyonunda alışveriş yaparken aldığınız ürünleri mutlaka tartın.

Aynı ürünler, aynı markalar farklı marketlerde fiyat değişkenliği gösterebilmektedir. Örneğin bir markette temizlik ürünleri daha uygun fiyat gösterirken, aynı markette süt ürünleri daha pahalı olabilmektedir. Bu kıyaslamaları önceden gözlemleyip, bir alışverişi birkaç markete giderek tamamlayabilirsiniz.

Online Alışveriş Nasıl Yapılır?

Artık gıda ve temizlik ürünleri dahil tüm ürünleri online satış sitelerinden ya da marketlerin kendi web sitelerinden satın alabilmek mümkündür. Alışverişe çıkmadan önce internetten araştırma yapıp indirim ve kampanyalardan faydalanabilirsiniz.

4 Yorumlar

  1. Market alışverişine listeyle çıkmak mantıklı gereksiz alışverişin önüne geçmiş oluyorsun.

    YanıtlaSil
  2. ben netten alıyorum benim için daha kolay oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Aslında internetten alışveriş yapmak bana daha ekonomik geliyor ama artık o bile çok pahalı oldu :(

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu