Son eklenen

WEB SİTESİ ÇEVİRİSİ YAPARAK PARA KAZANABİLİRSİNİZ

Teknoloji artık o kadar gelişti ki, takip ederken başınız dönüyor. Çeviri (tercüme) eskiden hem uzun zaman alırdı hem de ciddi ekonomik külfet getirirdi. Şimdilerde durum hiç de öyle değil. Teknoloji geliştikçe mertlik bozuluyor mu acaba? Teknoloji geliştikçe ülkeler arasındaki sınırlar da kalkıyor, adeta; ülkeler birbiri içine giriyor. Bu da farklı diller kullanan insanların anlaşmalarını daha yoğunlaştırıyor.

Google aramalarında artık sadece kendi dilinizde sonuçlar çıkmıyor. Çincenin bile sık sık gözümüzün önüne getirildiği bir teknolojik ortamda, yayın dilinin sizin anlayacağınız hale getirilmesi gerekiyor. İşte tam bu noktada dijital çevirmenler devreye giriyor. Sakın İngilizce bilmiyorum diye üzülmeyin. Hangi dili bilirseniz bilin, size göre milyonlarca çeviri imkanı sunuyor bu yazı. Bu arada illa Türkçeye çevirmek zorunda da değilsiniz. Her dilden her dile tercüme mümkün.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Çeviri yapacak düzeyde bir dile hakimseniz bu yazı tam size göre. Tabi çeviri yapmanın temel kuralı; çevirisini yaptığınız alana hakimiyeti de hesaba katmanız gerekir. İlgi ve uzmanlık alanı dışında çeviri yapmanız da elbet mümkün. Lakin hem daha uzun zamanınızı alacak hem de düzeltmeler gelebilecektir. Tercih sizin.

Çevirisini yapmak istediğiniz web sitesinin orijinal metinlerini indirerek, her sayfayı ayrı ayrı olacak şekilde tercüme ettiğinizde sisteme yükleyebilirsiniz. Sistem yüklemelerinize onay verdiğinde işlem tamam demektir. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu, hangi sayfanın çevirisini yaptığınızı okuyanın rahatlıkla ayırmasıdır.

Para Kazanacak mısınız?

Bu sorunun cevabı "elbette kazanacaksınız" olacak. Hobi amaçlı bir çalışma değil bu. Sisteme yüklediğiniz çeviriler ilgili uzmanlar tarafından denetlenerek doğruluklarından emin olunduğunda yaptığınız çevirinin karşılığı hesabınıza yüklenecektir. Eğer düzeltilmesi gereken bir paragraf veya sayfa olursa size geri bildirim verilecektir.

Minik bir hatırlatma yapmakta fayda var. Çevirilerin özgün olması, kabul edilmesi için temel koşuldur. Bu yüzden teknolojiden yararlanılarak yapılmış çeviriler sistem tarafından zaten iade edileceğinden boşuna zaman kaybetmenizi istemeyiz. Boş zamanlarınızı değerlendirirken para kazanıp; bildiğiniz dili geliştirmek için altın bir fırsat ayağınıza geldi. Ne duruyorsunuz? Yapacağınız şey sisteme kayıt olmak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu