Son eklenen

3 APTAL (3 İDİOTS ) FİLMİNİN KONUSU

Yönetmen koltuğunda Rajkumar Hirani’nin yer aldığı 3 Aptal filmi, Aamir Khan’ın tüm dünyada beğenilerek izlenen filmlerinden biridir. Komedi kategorisinde olan film 2009 yapımıdır. Gösterime girdiği günden bu yana dünyanın farklı noktalarında üniversiteli gençlerin tekrar tekrar izlediği filmler arasında yer alır. Başrol oyuncuları arasında Aamir Khan dışında Madhava, Kareena Kapoor, Boman Irani yer alıyor. Her yaştan geniş bir izleyici kitlesine sahip olan film en sevilen Bollywood yapımlarından biridir. Özellikle film baş karakteri Rancho’nun sözlerinin özlü sözler olarak internet üzerinde çokça kullanıldığı görülmektedir.

Filmin konusu ise öğrenme azmi dolu olan bir gencin, basmakalıp sistemleri alt üst eden söylemleri ile geçirdiği üniversite yaşantısı olmaktadır. Hindistan’ın en önemli mühendislik okulunu kazanan 3 genç yurtta da aynı odada kalır. Bu üç arkadaştan Racnho öğrenme azmi ile yanıp tutuşan ve mühendislik okumaktan keyif alandır. Raju ise ailesinin fakirlikten kurtarmak amacı ile mühendis olmak ister. Farhan durumu daha kritiktir. O da ailesinin yönlendirmesi ile mühendislik okumaktadır. Aslında tutkusu fotoğrafçılıktır. Okul hayatları boyunca üniversitenin dekanı ile bu üç arkadaşın yıldızları hiç uyuşmaz. Zaman içinde gelişen tüm olaylar Rancho’nun tüm önermelerini haklı çıkarır.

Eğitim sistemine yapılan sert eleştirirler eğlenceli bir şekilde hikaye edilmiştir. Online kanallarda milyonlarca izlenmesi olan film müzikleri ve dansları ile hafızalara kazınan bir başyapıttır. Oyuncuları, hikayesi, gülümseten aynı zamanda düşündüren eleştirileri ile önemli mesajlar veriyor. Farkındalık oluşturma açısından oldukça başarılı olan yapım, ülkemizde de özellikle üniversite gençliği arasında oldukça popüler bir filmdir. Aamir Khan filmlerini izlemeye başlayanlar için ilk öneriler arasında yer alır.

2 Yorumlar

  1. amir khan, herkesin sevgilisi, bir efsane filmi daha var :) sarıya boya (rang de basanti) :)

    YanıtlaSil
  2. Her öğrencinin hatta velilerin dahi izlemesi gereken baş yapıt bir film

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu