Son eklenen

Dangal filmi konusu

Yönetmen koltuğunda Nitesh Tiwari bulunan Dangal Filmi, Aamir Khan’ın en beğenilen filmleri arasında yer alıyor. Oyuncular arasında sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh yer aldığı film 2017 yılında sinema seyircisi ile buluşmuştu. Biyografik tarzda bir Bollwood yapımı olmakta ve Mahavir Singh Phogo-at’ın der çıkarıları hayat hikayesinde beyaz perdeye uyarlanmıştır. Dünya sinemalarında her yıl bu tarz başarı öykülerine yer veriliyor. İlk bakışta klişe bir konu gibi görünse de seyri keyifli ve oldukça çekici bir büyüme öyküsü ile seyircisini vizyona girdiği her ülkede ekranlara kilitlemiş, gönülleri kazanmıştır.

Biyografik spor dram filmi olan Dangal, güreş hayranı olan bir babanın hikayesini konu ediniyor. Gençliğinde hedeflerine ulaşamayan baba bir gün kendi hedeflerine oğullarının ulaşmasının hayalini kurar. Ancak Mhavir Sing Phogat’ın hiç oğlu olmaz. Üç kızı olan Phogat artık güreşten vazgeçer. Bir gün kızlarının oğlan çocuklarını dövdüğünü öğrenmesi ile içindeki heyecan yeniden alevlenir. Ve iki kız kardeşin güreş macerası başlar. Ülke çapındaki turnuvada Geeta altın madalya alır. Babita ise gümüş madalya kazanır. Hikayenin bundan sonrasında hem kızların hem babalarının baş etmesi gereken sosyal baskılar aileyi yıpratsa da kızlarına daima güvenen Phogat, onların büyük başarılar kazanmasında hep destek olur.

Aamir Khan filmlerinde herkesin kendi için çıkarabileceği bir ders olur. Hikayenin en can alıcı yeri ise kız çocuklarının küçük yaşlarda evlendirilmeye zorlanması ve hiçbir seçim haklarının olmamasıydı. Böyle bir ortamda kızlarına karakter kazandıran ve onlara değer veren Mhavir Sing Phogat, hem Hindistana hem de dünyaya çok önemli dersler veriyor. Filmin yapımcı koltuğunda da Aamir Khan yer alıyor. 169 dakika uzun metraj bir yapım olan film yine müzikleri akıllara kazınan ender yapımlar arasında yerini alıyor.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu