Son eklenen

Facebook’un tasarımı tarihe karışıyor!

10 yıl önceye kadar alanında tek ve en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Facebook, instagram sonrası kullanıcı sayısını ve popülerliğini kaybetmiş olsa da, günümüzde halen hatrı sayılır bir kitleye hitap ediyor. Geçen yıl itibariyle devreye giren yeni tasarım ile bu kitlenin olumsuz tepkisini alan uygulama, şimdi ise eski Facebook tasarımını tarihe gömmeye hazırlanıyor.

Eski Facebook Tasarımının Ne Zaman Fişi Çekilecek?

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in corona virüsü araya girmeseydi bu aksiyonu çoktan alması bekleniyordu. pandemi sonrası bir çok şey gibi bu köklü değişim de zamana yayıldı. Şimdiki süreçte ise Eylül ayından itibaren yeni Facebook tasarımını kullanan kullanıcılar için bu tasarım tek seçenek haline gelecek.

Eski tasarımın yavaş ve karmaşık bir yapıda olması, özellikle z kuşağının uygulamadan uzaklaşmasına ve başka uygulamalar kullanmasına neden olmuştu. Instagram ile entegre hale getirilen uygulama ayrıca mobil cihazlarda daha uyumlu bir tasarıma kavuşan ana sayfanın bu düzenleme ile yeni kullanıcıları ve z kuşağını daha kolay etkilemeyi planlıyor.

Aslında bu yeni tasarım, son bir yıllık süreçte yeni tasarımı kullanmak isteyen kullanıcılara açılmıştı. Bu bir senelik süreç içinde ise, eski tasarımıda bırakmayan ve kullanmaya devam eden kullanıcı sayısı da bir hayli fazla oldu. Hatta eski Facebook tasarımının geri dönsün şeklinde kampanya başlatan bir çok Facebook grubu kuruldu.

Yıllar önce buna benze bir şekilde Facebook yine köklü bir tasarımsal değişime uğramış ve kullanıcıların çoğunluğundan tepki toplamıştı. Ancak zamanla yavaş yavaş bu tasarıma Facebook kullanıcıları bir şekilde alıştı ve kabullendi.

Bu tasarımsal değişiklik sonrası kullanıcılar pek mutlu olacak gibi görünmüyor. Facebook eski günlerine dönebilecek mi yoksa çöküşü devam edecek mi hep beraber buna tanıklık yapacağız.


4 Yorumlar

  1. İnşallah kullanışlı bir tasarım olur ..emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. kullanmasam da çok severiiim :) çevremde kullananların feyslerine hep bakarım yanımdayken onlar, telefonlarından yaniii :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Facebook'u hiç sevmediğim için sadece ara ara ve gerekli olduğu zamanlarda kullanmak zorunda kalmıştım. İyi ki bu "Z" kuşağı varmış, aksi halde Facebook, bu sevimsiz haliyle daha çok piyasada kalacakmış. İnşAllah yeni tasarımında üyelerini zorlayacak uygulamaları olmaz.
    Verdiğiniz ayrıntılı bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Kaleminize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Bu habere anam babam çok üzülecek =)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu