Son eklenen

IPhone Yedekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Telefonlarımızı hem telefon hem kamera hem de fotoğraf makinesi gibi kullandığımız şu günlerde Iphone yedekleme işlemini bilmeye ve uygulamaya ihtiyaç duyarız. Cihazımızın herhangi bir hasar görmesi durumunda veya kaybolma / değiştirilmesi gibi durumlarda Iphone yedekleme programı ya da manuel işlemler sayesinde dosyalarınıza her yerden ulaşabilmeye devam edebilirsiniz. IPhone cihazlarda 2 adet yedekleme yöntemi bulunmaktadır. Bunlar iCloud kullanarak yedekleme ve bilgisayarınızı kullanarak yedeklemedir. Gelin bunlara daha detaylı bir şekilde bakalım.

IPhone Yedekleme Programı iCloud ile Yedekleme
iCloud ile yedekleme işlemi için yapmanız gerekenler,

1. iCloud ile yedekleme işleminiz için öncelikle aygıtınızı bir Wİ-Fİ ağına bağlayın.
2. Ayarlar menüsünden adınızın yazdığı bölüme girerek iCloud’a dokunun.
3. Karşınıza gelen ekranda iCloud yedekleme seçeneğini aktif hale getirin.
4. Yedekleme seçeneğinin altında bulunan Şimdi Yedekle seçeneğine tıklayın ve işleminiz tamamlanana dek Wİ-Fİ ağına bağlı kalın.

iCloud Yedekleme İşlemini Otomatik Hale Getirme
iCloud’unuzun aygıtınızı her gün otomatik olarak yedeklemesini istiyorsanız yapmanız gereken aşağıda sıraladığımız adımları uygulamanız. İşte o adımlar,

1. Ayarlar menünüze girin ve ardından adınızın bulunduğu bölüme tıklayın.
2. Karşınıza gelen ekranda iCloud kısmına tıklayın.
3. iCloud yedekleme alanına girin ve iCloud Yedekleme seçeneğinin aktif halde olduğundan emin olun.
4. Cihazınızı bir güç kaynağına bağlayın.
5. Cihazınızı bir Wİ-Fİ ağına bağlayın.
6. Cihazının ekranının kilitli olduğundan emin olun.
7. Yedekleme işleminin olması için iCloud alanınızın yeterli olduğundan emin olun. Alanınız yeterli değil ise, saklama alanları ile ilgili olan planları inceleyerek kendinize uygun planı satın alabilirsiniz.

Bilgisayar ile Iphone Yedekleme Nasıl Yapılır?
Bilgisayar üzerinden yedekleme işlemi için yapmanız gerekenler,

1. İlk olarak aygıtınızı bilgisayarınıza bağlayın. macOs Catalina 10.15 sürümü yüklü olan bir Mac bilgisayarda Finder’ı açın. macOs Mojave 10.14 veya daha öncesi bir sürüme sahip olan Mac bilgisayarlarda veya herhangi bir bilgisayarda ise, iTunes uygulamasını açın.
2. Karşınıza gelen ekranda, parolanızı isteyen veya Bu Bilgisayara Güvenilsin Mi? Şeklinde olan uyarıları aldığınızda ekranda bulunan adımları takip ediniz.
3. Bilgisayarınız üzerinde aygıtınızı bulun.
4. Aygıtınızda bulunan Sağlık ve Aktivite verilerinizi kaydetmek istiyor iseniz, yedekleme işlemlerinizi şifrelemelisiniz. Şifreleme işlemi için ise, Aygıt yedeklemesini şifreler seçeneğini seçiniz ve parolanızı oluşturunuz. Sağlık veya Aktivite gibi verilerinizi kaydetme işlemi gerçekleştirmek istemiyor iseniz de, şifreleme oluşturmadan bir yedekleme oluşturabilirsiniz. Bu işlem için yalnıza Şimdi Yedekle seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.
5. İşlem tamamlandığında, Iphone yedekleme işleminin başarılı olup olmadığını bilgisayarınız üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu