Son eklenen

Sense8 Dizi İncelemesi

Bilimkurgu severler için eşsiz bir hazine olan Sense8'in ilk sezonu 2015 yılında Netflix üzerinden yayınladı. Dizi dikkat çekici konusu ve daha önceden Matrix, V for Vandetta, Bulut Atlası ve Jüpiter Yükseliyor gibi yapımlardan da tanıdığımız Wachowski kardeşlerin hem senaryosunu hem de yönetmenliğini üslenmesi nedeniyle daha ilk günden adını geniş kitlelere duyurmayı başardı. Başta 10 bölüm olarak planlanan dizinin ilk sezonu çok beğenilince dizi 2. sezon onayını da aldı ve böylece dizi toplam 2 sezon ve 24 bölümden oluşmuş oldu. Dizinin başrollerinde ise Aml Ameen, Doona Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre ve Brian J. Smith olmak üzere 8 farklı ülkeden oyuncular yer almakta.

Konusu, estetik sunumu ve iyi oyunculuklarıyla belki de Netflix'de yayınlanmış en iddialı yapımlardan birisidir Sense8. Örneğin ; tek eşlilik, ensest ilişkiler sonucu doğan çocukların psikolojik analizleri ve 'aşk olduğu sürece her türlü etkileşim' dizinin üzerinde durduğu konulardan bazıları. Dizinin konusuna değinecek olursak: Dizi dünyanın 8 farklı coğrafyasından (San Francisco, Mexico City, Berlin, Birleşik Krallık, Seoul, Mumbai, Nairobi ve Chicago) 8 farklı kişinin (Sun Bak, Kala Dandekar, Capheus van Damme, Lito Rodriguez, Nomi Marks, Riley Blue, Will Gorski, Wolfgang Bogdanow) gizemli bir bağlantı sonucunda birbirlerine bağlanmalarını konu alıyor. Bu 8 kişi birbirlerinin bilgisine, dillerine ve yeteneklerine erişebiliyor ancak belki de bu 8 kişilik kümenin üyelerinin en vurucu özellikleri birbirlerini hissedebiliyor oluşlarıdır. Bu içinde bulundukları kümenin farkına vardıkları andan itibaren onları bambaşka bir hayat ve bambaşka bir yaşam bekliyor olacak. Artık çok daha başka şeyler için mücadele ediyor olacaklar.

Önceden de dediğimiz gibi dizi bir çok farklı mekan ve coğrafyada çekilmiş, bu durum da dizinin çok daha farklı bir atmosfere sahip olmasını sağlamış. Kültürel çeşitlilik, antropoloji ve etnisite gibi konulara meraklıysanız ayrıca izlemenizi önerdiğimiz bir dizi Sense8. Dizi çok farklı dünyalara çok başka pencelerden bakmanızı sağlayacak bir yapıya sahip ve zaten o amaçla oluşturulmuş. 8 farklı ırktan, coğrafyadan, kültürden kişinin tek ruhta buluşmasının mümkün olduğu ancak bu kadar güzel işlenebilirdi herhalde.

Dizinin dikkat çekici final bölümündeki bazı detaylar başta sizi belki de şok edecek olsa da diziyi iyice sindirdikten sonra aslında bu finalin dizinin mantalitesine daha çok uyduğunu ve kendisiyle çelişen bir yapımdan aldığınız keyiften çok dafa fazlasını aldığınızı fark edeceksiniz.

NOT: Kimi izleyicilere göre dizi rahatsız edici cinsel içerikli sahneler içermekte, bunun dışında dizi Netflix'de +18 olarak yayımlanmıştır.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu