Son eklenen

Youtube Kanalı nasıl açılır? Nasıl para kazanılır?

Youtube son yıllarda hobiden daha çok kazanç kapısı olarak kullanılmakta. Televizyon ile yarış haline gelmiş ve televizyonu geçmiş diyebileceğimiz Youtube de herkes kanalını ücretsiz şekilde oluşturabilir ve istediği video yükleyebilir.

Youtube kanal için ne gerekli ?

Google Hesabınız (GMAİL) ile Youtube giriş yapabilirsiniz. Gmail hesabınız yok ise hesap oluşturabilirsiniz. Hesabınızı oluşturup giriş yaptıktan sonra Youtube sayfasına girdiğinizde sizin aslında kanalınız mevcut durumda olmuş oluyor. Ancak kanalı aktif hale getirmek için birkaç adım daha gerekli..

Youtube kanal ayarlarınızı nasıl yaparsınız ?

Kanalınız ilgili tüm düzenlemeleri studio.youtube.com sayfasından yapabilir Kanal analizi ve kanal videolarını görüntüleyebilir düzeltmeler yapabileceksiniz.

Kanala nasıl video yüklenir ?

Studio.youtube.com sayfasından Video yükle seçeneğini kullanarak Kanalınıza video yükleyebilirsiniz. Video yüklenmesi tamamlandıktan sonra gerekli açıklama ve başlık girmek için ekran gelecektir. Başlıklarınızı özenli seçmeli ve açıklamaya anahtar kelimelerden bahsetmeyi unutmamalısınız. Tanınmış bir kanal olmadığınızı düşündüğümüz zaman başlık , kapak resmi ve açıklama sizi ileriye taşıyacak en önemli özelliklerden biri olduğunu unutmamalısınız.

Kanal açtık peki ne tarz videolar yüklemeliyim ?

Youtube videoları kategori olarak her türlü videoya ulaşabiliriz. Ancak en çok ne tarz videolara para kazandırır düşüncesinden daha çok biz hangi kategoride video çekebiliriz düşünmeliyiz. Örneğin Spor konusunda bilgisi olmayan birinin spor konusunda video çekmesi durumu hem yapay hem de bilgisi az olduğu için zayıf kalacaktır.

İşe ilk önce çekebileceğimiz video türünü seçmekle başlamalıyız , Örneğin Bir yoga eğitmeniyiz ve Youtube platformunda Yoga dersleri plates eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Bu konuda kendimize güvendiğimiz için Videomuz daha bilgimiz halinde ve doğru olacaktır.

Video izlenmeleri nasıl artışa geçer ve para kazanırız ?

Videoların izlenmesi tamamen içeriğin hitap ettiği kitleye kolayca ulaşmasına bağlıdır. Kategorinin güncel olmasına ve çok kitleye hitap etmesi izleyici artışını kolaylaştıracaktır. Örneğin günümüzde Komedi videoları daha çok tuttuğu gibi bilgi içerikleri de azımsanmayacak kadar izlenmektedir. Önemli olan benzer videolardan farklı bir içerik ortaya çıkarmaktır. Kaliteli Videolar ile daha kolay bir şekilde insanlara ulaşabilirsiniz.

Youtube kanalım ne zaman kazanç sağlamaya başlar ?

Youtube her geçen yıl hesapların kazanç sağlaması için koyduğu şartları güncellemektedir. 2020 yılında artık youtube 30.000 aboneye ulaşan hesapların para kazanabileceğini duyurdu. Böylece 30 bin aboneye ulaştığınız zaman sizlerde kazanç sağlayabilecek konuma geleceksiniz.

Youtube kanalımı nasıl insanlara duyurabilirim?

Videolarınızı yüklediniz ama izlenmeleriniz artmıyor ya da artışını hızlandırmak istiyorsanız , siz de youtube reklam verebilirsiniz. Böylece başka videolarda sizlerin videosu çıkarak kanalınızın reklamını yapmış olur ve daha hızlı tanınmış olabilirsiniz. Youtube dışında instagram , twitter ve son zamanlarda meşhur olan tiktok uygulaması ile reklamınızı yapabilirsiniz Böylece bir kitleye hitap ederek tanınmaya başlar ve kanalınızı yükselmesine yardımcı olabilirsiniz.

Youtube videoları ne kadar uzunlukta olmalı ?

Kanalınıza yüklediğiniz videolarınızın para kazanmayı kolaylaştırmak adına minimum 10 dakikanın üstünde olması videoların daha çok kazanç sağlayacağını göstermektedir. Örneğin 2 dakikalık bir videoya fazla bir reklam koyulmazken 10 dakikalık videonun aralarında reklam koyulabileceği için daha çok kazanç sağlayabilirsiniz. Videonuzun 10 dakika üstü uzun olması da sizin avantajınızı arttıracaktır.

Youtube reklamları dışında nasıl kazanç sağlayabiliriz ?

Kanalınıza Youtube videodaki reklamlar dışında iş birlikleri yaparak reklam alabilirsiniz Youtube bu konuda sizlere herhangi bir yaptırım uygulamamaktadır. Rahat bir şekilde reklam alabilir reklamlı içerik oluşturabilir videonuzun bir kısmına reklamlı içerik koyabilirsiniz.

Youtube telif hakları ve ihtar nedir nasıl dikkat edilmelidir ?

Youtube çok sıkı bir süzgeç ile telif videoları elemektedir. Örneğin videonuzun içinde telif içeren bir video şarkı veya izinsiz bir içeriği kullandığınız zaman bu telif haklarına girmektedir böylece içerik sahibi size ihtar gönderme hakkına sahiptir. İhtar alırsanız ilk 30 gün içerisinde buna itiraz edebilirsiniz. İhtar sonuçlarında kanalınıza video ekleme kısıtlaması canlı yayın kısıtlaması uzun süre video yüklememe ve kanal kapatmaya kadar varan cezaların içerdiğini unutmamalı telif konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir.

Youtube videolardan ne kadar kazanç sağlarım ?

Youtube kazanç olarak internette kesin bir bilgiye rastlayamazsınız. Çünkü videonun izlenmesi dışında etmenler vardır , bunlar örneğin bir videonun izlenmesinden çok videonun içerisindeki reklamın ne kadar izlendiği ne kadar tıklandığı gibidir. Bu nedenle videoların izlenmesi değişiklik göstereceğini unutmamalıyız. İnternette dolaşan resmi olmayan ortalama 1 milyon izlenme 300 500 dolar arasında bir kazanç sağladığı yönünde bilgiler dolaşmaktadır. Bu yaklaşık olarak 2 bin ile 4 bin arasında bir değere denk gelmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu