Son eklenen

BLOGGER OLMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER


Blog site açarak sıfır maliyet ile gelir elde edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Evet yalnızca günde 1 saatinizi ayırarak gelir elde etmeniz için yazıyı sonuna kadar ve dikkatli olarak okumanız gerekmektedir.

Blog site kurulumunda akla ilk gelen site olan Blogger.com üzerinden açacağınız blog siteler tamamen ücretsizdir. Sıfır yatırım maliyeti ile sizde internet sektöründe yer elde edebilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken ilk önemli konu genel bir blog sitesi açmamanızdır.

Kısaca mutlaka ilgi alanınız üzerine ve tek bir alan ile ilgili blog açmanız hem Seo açısından hemde kullanıcıların bloğunuzu sürekli takip etmesi açısından çok önemlidir.

Blogger.com sitesinde blog tasarımları standart ve çok basittir. İnternette kısa bir araştırma yaparsanız blog sitenizin temasını çok kolay bir şeklide değiştirebileceğinizi göreceksiniz.

Blog yazılarınızda mutlaka noktalama işaretlerine dikkat edin ve yazılarınızın okunabilir olmasına özen gösterin. Bu şekilde kullanıcılar yazılarınızı okurken sıkılmadan ve zorlanmadan yazılarınızı okuyabilecektir.

Kesinlikle yazı yazmak için yazmayın. Blogunuzu takip eden kişiler yeni yazılarınızı gördüğünde çok iyi bir yazı olduğuna inanmaları lazım. Yazı paylaşmak için gereksiz ve özensiz paylaşılan yazılar kullanıcıların bloğunuzu takip etmesinden vazgeçmesi anlamına gelmektedir.

İnternet ortamında binlerce blog bulunmaktadır. Siz bloğunuzda yaptığınız paylaşımlarda mutlaka özgün olmalısınız. Google arama motorunda alanınız ile ilgili paylaştığınız yazılarda ilk sıralarda çıkmak istiyorsanız yazılarınız sizin kaleminizden ve Seo uyumlu olması gerekmektedir. Başka sitelerden kopyalama yaparak paylaştığınız yazılar hem kullanıcılar tarafından hoş karşılanmaz hem de Google gözünde sitenizin çok kötü bir pozisyona düşmesine sebep olmaktadır.

Yazı aralarında mutlaka okuyucularınızın yorum yapması için cümleler kurun. Bunun iki sebebi var. İlki Seo açısından sitenizin kullanıcılarla etkileşimde olduğunu ve takip edildiğini google’ın fark etmesidir.

İkinci olarak ise yorum yapan kullanıcılar mutlaka blog yazılarınızı sürekli takip eden kesimdir. Bu kesimi elde tutmanız yazılarınızın daha geniş kitlelere yayılması açısından çok önemlidir.

Blog siteniz belirli bir hit almaya başladıktan sonra ise Google adsense bölümüne başvurarak ücretsiz olarak kurmuş olduğunuz blog sitenize reklam alamaya başlayabilirsiniz.

7 Yorumlar

  1. pekiii güzel bilgileer :) reklam almıyom ama alanları destekleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep reklam al reklam elde ettiği geliri bir hayır kurumuna bağışlayabilirsin.

      Sil

  2. Başucu bilgileri👍👏👏😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger olarak dilimiz döndüğü kadar anlatmaya çalıştık :)

      Sil
  3. Ben de blogger olmak istiyorum bu bilgiler cok isime yarayacak yazı için teşekkurler 👍🏻

    YanıtlaSil
  4. Blogger olmak için yapılması gerekenler kısa ve öz bir şekilde paylaşılmış.Hangi aşamada neyi yapmak gerektiğini okuyabilir ve sayfanıza yön verebilirsiniz. Ben de blog sayfası açmak için bu bilgileri inceledim. Bilgi verici bir paylaşım olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Blogger sitesi kurmak basittir altyapı zaten google'un siz sadece com.net gibi domain açarsınız hepsi bu kadar birde özgün içerikler girin sitenize yavaş yavaş ziyaretçi toplarsınız ve içerikleriniz çok iyiyse okunur.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu