Son eklenen

İŞ YERİNİZDE ALABİLECEĞİNİZ CORONA VİRÜSÜ TEDBİRLERİ


Dünyada birçok kişiye yayılmış olan Covid-19, daha şimdiden birçok can almış durumda. Bu kadar ciddi bir virüsün maalesef ki şimdiye kadar herhangi bir aşısı üretilemedi veya herhangi bir kesin tedavi yöntemi belirlenemedi. Bu yüzden yapılabilecek en iyi hamle virüsün size bulaşmasına engel olmaktır.

Bu durumda en iyi seçenek evde izole olmaktır fakat hepimiz için böyle bir imkân yoktur. Geçimimizi sağlamak ve hayatımızı devam ettirebilmek adına birçoğumuz bu durumda bile maalesef ki iş hayatımıza devam etmek zorundayız. İşin kötü olan tarafı ise maalesef ki hepimizin evimizden çalışamıyor olmamız, yani mecburen iş yerine gitmek zorundayız. İş yerimiz, corona virüsünü kapabileceğimiz en muhtemel yerlerden birisidir bu yüzden iş yerimizde özellikle dikkatli olmalıyız ve gereken bütün önlemleri almalıyız. Bizde bu yazımızda iş yerinizde alabileceğiniz corona virüsü tedbirlerini derledik.

Maske Takın
Maske kullanımı, corona virüsünün hem size hem de karşınızdaki insanlara bulaşmaması için çok önemli bir önemlidir. Bu yüzden evden çıkarken taktığınız maskenizi, sadece eve geri döndüğünüzde çıkarın ve iş yerinizde kesinlikle çıkartmayın.

Ellerinizi Sürekli Dezenfekte Edin
İş yerinizde ister istemez birçok yüzeye dokunuyorsunuz, bu yüzden kolonya veya dezenfektan ile sürekli ellerinizi dezenfekte etmelisiniz. Mümkün olduğunca kolonya veya dezenfektanınızı yanınızdan eksik etmeyin ve gün içinde sık sık ellerinizi dezenfekte edin. Ayrıca evinize döndüğünüzde de mutlaka ellerinizi bol sabun ve su ile güzelce bir şekilde yıkayın.

Eşyalarınızı Kimseyle Paylaşmayın
Bilgisayar klavyesi, ofis telefonu, kalemleriniz, makasınız ve hatta kolonyanız gibi birçok kendinize ait ürünü başkaları ile kesinlikle paylaşmayın. Mümkünse sadece siz kullanın, hatta bu durumda bile sizden habersiz kullanılabilmiş olabileceği durumunu göz önünde bulundurup kullanmadan önce eşyalarınızı dezenfekte edebilirsiniz.

Ayrıca iş yerinizde bulunan ve herkesin ortak kullandığı eşyalar mutlaka sürekli dezenfekte edilmedir. Bu konuda en ciddi şey ise kuşkusuz kapı kollarıdır, mümkün olduğunca kapı kollarını çıplak eliniz ile kullanmamanızı öneririz.

Tokalaşmayın
Corona virüsü sadece tanımadığımız insanlardan bulaşan bir virüs değildir. Her an, herhangi bir kişiden bulaşabilir. Bu yüzden iş yerinizde veya özel hayatınızda kesinlikle kimseyle tokalaşmayın. Alternatif olarak yumruk selamıyla veya dirsek selamı ile insanlarla selamlaşabilirsiniz.

Zorunlu Olmadıkça Ortak Eşyaları Kullanmayın
Çay makinesi ve kahve makinesi gibi eşyaları mümkünse hiç kullanmayın. Ayrıca yiyecek ve içecek otomatları da başka bir virüs kaynağıdır, bu yüzden mümkün olduğunca yiyecek ve içecek otomatlarını da kullanmayın. Zorunlu bir sebepten ötürü kullanmak durumunda iseniz mutlaka eldiven kullanın veya kullandıktan hemen sonra ellerinizi dezenfekte edin.

Molalarda Kalabalıktan Uzak Durun
Mola zamanı gibi durumlarda, kalabalıktan olabildiğince uzak durun. Böylece kendinizi bir nevi kalabalıktan izole etmiş olacaksınız, doğal olarak olası bir virüsün size bulaşma riskini de böylece azaltmış olacaksınız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu