Son eklenen

PEEKAY FİLMİ KONUSU

Senarist ve yönetmen koltuğunda Rajkumar Hirani yer alan Peekay, Hindistan’ın tüm düşünce sistemlerini alt üst eden sorgularla beyaz perde de yer aldı. 2014 Bollywood yapımı olan film fantastik komedi tarzında bir Aamir Khan filmidir. Başrol oyuncuları arasında Aamir Khan, Anushka Sharma, Sanjay Dutt, Boman Irani gibi isimler yer alıyor. Film eleştirmenlerinden tam not alan bu yapım yayınlandığı yıllarda Hindistan’da büyük eleştirilere konu olsa da günümüzde çok sevilen baş yapıtlar arasında yer alıyor. 8,7’lik imdb puanını sonuna kadar hak eden bu yapım 2 saat 32 dakikadır.

Filmin konusunda ise başka bir gezegenden gelen P. K. Tamamen yabancı olduğu dünyada iletişim cihazını kaybeder. İletişim cihazını bulabilmek için pek çok yol dener. Bu sırada da çocuksu bir merakla insanların günlük yaşamlarındaki her ayrıntıyı sorgular. İletişim cihazını bu şekilde bulamayacağına karar veren PK tanrıya dua ederek bulmayı dener. Bu sırada karşılaştığı bir gazeteci ise onun sorduğu sorular karşısında sıradan yaşam içinde pek çok yanlışın olduğunu fark eder. Hikayenin bundan sonrasında izleyenlerin felsefi yolculuklar yapması kaçınılmaz olmaktadır. Herkesin sormaktan çekindiği soruları kendinden emin ve net bir şekilde soran bu yabancı, evine dönme çabası ile izleyicilerin içini ısıtan bir seyir keyfi sunuyor.

Rajkumar Hirani yazdığı tüm senaryolarda izleyicileri düşünmeye itiyor. Hurafelere, toplum dayatmalarına inat hikayelerinde hep bir uyanış amaçlıyor. P.K bu alandaki en iyi yapımlardan biri olmakta ve güldürürken düşündüren seyir keyfi ile dünyanın farklı noktalarında pek çok kişinin arşivinde yerini almış durumdadır.

2 Yorumlar

  1. yaşasın amir khan irfan khan salman khan ve hint filmleriiii :)

    YanıtlaSil
  2. hint ve uzak doğu sinemasından hiç hoşlanmıyorum.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu