Son eklenen

Laptoptan Ses Gelmiyor Problemi Nasıl Çözülür?


Laptoptan ses gelmiyor problemi her kullanıcının başına gelebilecek bir durumdur. Genel olarak Windows dizüstü bilgisayarlarda daha fazla yaygınlaşmış bir problem olarak bilinir. Bu problem genellikle donanımsal kaynaklı olarak belirse bile yine de birçok durumlarda yeni gelen Windows güncellemesi, sürücüde oluşan problemler veya değiştirilen ayarlar buna sebebiyet verebilir. Bizlerde bu yazımızda Laptoptan ses gelmiyor rahatsızlığı ile nasıl başa çıkılır anlatacağız. Buyurun bu etkili yöntemleri beraber inceleyelim.

Laptoptan Ses Gelmiyor Problemi İçin Çözüm Yolları

Laptoptan ses gelmiyor ve bu sizin canınızı bir hayli sıktıysa, bilmelisiniz ki bu durum çok basit bir şekilde aşılacaktır. Akla gelen sorulardan birkaç tanesi elbette donanımsal sorun mu yoksa yazılımsal sorun mudur? Bu soruların cevabını en kısa yoldan çözmemiz gerekiyor. Ama bu olay sizi korkutmasın, çünkü bu soruların cevabı oldukça kolaydır. Eğer böyle bir problem ile karşı karşıyaysanız birlikte aşmaya doğru hareket edebiliriz. Buyurun ses problemini çözmeye geçelim.

İlk Adım

Elbette bilgisayar ses ayarları kontrolü yapmak için ilk önce ses barı kontrol edilmelidir. Sesin gelmeme nedeni kapatılan ses barı olabilir.

İkinci Adım

Ses barını kontrol ettikten emin olduktan sonra ek olarak herhangi bir kulaklık ile ses kontrolünü gerçekleştirin. Sorun devam ediyorsa diğer adıma geçebilirsiniz.

Üçüncü Adım

Önceki adımları denediniz ve sorun devam etmeye oldukça ısrarcı görünüyorsa mutlaka ses aygıtını değiştirmeyi denemelisiniz. Bu şekilde bir çözüm yoluna varılabilir.

Dördüncü Adım

Ses aygıtı değişimi sonuç vermediyse kesinlikle ses efektlerini engelleyin ve bir de ses kontrolünü bu şekilde gerçekleştirin.

Beşinci Adım

Ses sürücülerini yeniden kurun ya da güncellemelerini eksiksiz yapın.

Altıncı Adım

Genel olarak bilgisayardan ses gelmiyor Windows 10 sorunu bu son adımda tamamen bitecektir. Bu kısımda BIOS ekranından ses kontrolü gerçekleştirilmelidir.

Bu işlem sadece Windows 10 değil Windows 8 veya Windows 7 ses gelmiyor sorununu da en iyi şekilde çözecektir. Önemli olan adımları takip etmek ve istenilenleri eksiksiz yerine getirmektir. Her kullanıcının başına gelen bu problem artık çok büyük bir dram haline gelmeyecek diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu