Son eklenen

Alev Alev Dizi İncelemesi


Show TV ekranlarında olan Alev Alev dizisi bu sezonun en iddialı yapımları arasında gösteriliyor. İlk bölümü 5 Kasım’da ekrana gelen dizinin en can alıcı sahnesi yangın sahnesi olur iken en can alıcı replik ise "Sarnıçtaki erkeklerin çoğu kurtulurken, kadınlar kurban oldu!" sözleri oluyor. 

Alev Alev Dizisi Konusu

Alev Alev dizisi, 3 kadının hayatı etrafında dönüyor. 100’den fazla insanın öldüğü yangından sonra değişen hayatlar anlatılıyor. Yapılan yardım gecesinde çıkan yangın sonucunda ölen kişiler çoğunlukla kadınlardan oluşur sebebi ise zengin olan ve hayatlarında kibar görünen bu erkeklerin kadınların üzerine basarak yangından kaçmalarıdır. 

Dizi, bir anlamda kendini bulmak, düştüğün yerden devam etmek, arayış, annelik ve aşk üzerinden anlatılıyor. Dizilerde gösterilen kadın hikâyelerinden farklı bir bakış açısı sunan dizi, gerçek hayatta olabilecek her şeyi aslında ünlü olan kadın figürleri üzerinden anlatıyor. Dizi, Cemre, Rüya ve Çiçek olmak üzerek 3 ana kadın karakter üzerinden ilerliyor. 

Cemre, severek evlendiği kocasından psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğü için kocasından kurtulmaya çalışır ve kızını yanına almak ister. Bu sebep ile çıkan yangından kendini ölmüş gösterir.
Rüya, zenginlik içinde yaşadığı hayatında gerçeklerden uzak şekildedir. Hayatın acı gerçeği ile yangında yüzleşir. Evleneceği erkeğin kendisini yangında bırakıp kaçtığını görür ve ilişkisini sonlandırmak ister. Kendisini yangından fakir bir genç kurtarır ve gönlünü ona kaptırır.  
Çiçek ise Rüya’nın isteğini hayatının merkezine alır; ancak yangında ağır yaralanan Çiçek, ölen zengin bir kadının yerine geçer. Bir yangın sonucunda bu üç kadının hayatı değişir. 

Alev Alev Dizisi Hangi Gün

İlk bölümünün yayınlanması ile sosyal medya ortamında gündem olan Alev Alev disizi, her hafta Perşembe akşamları Show Tv ekranlarında izleyici ile buluşuyor.

Alev Alev Dizisi Yapımı

Alev Alev Dizisi, Ay Yapım imzası ile ekrana geliyor. Ahmet Katıksız yönetmen koltuğunda oturur iken senaryosu da Burcu Görgün Toptaş tarafından kaleme alınıyor. Dizi, dram türünde bir yapım olarak daha ilk bölümünden izleyicide merak uyandırmayı başarıyor.

Alev Alev Dizisi Oyuncuları

Bu sezonun yeni ve iddialı dizilerinden olan Alev Alev dizisi oyuncuları arasında ünlü tiyatro sanatçısı Demet Evgar başrolde yer alıyor. Demet Evgar dışında ana kadın rollerinden biri olan Çiçek karakteri Hazar Ergüçlü ve Rüya karakteri ise Dilan Çiçek Deniz tarafından canlandırılıyor ayrıca dizide ünlü tiyatro sanatçısı Zuhal Olcay bir doktoru oynar iken Cem Bender, Cihangir Ceyhan, Berkay Ateş, Berker Güven ve Toprak Can Adıgüzel gibi isimler de dizide bulunuyor

Alev Alev Dizisi Uyarlama Mı?

Dizi, Fransız yapımı olan Le Bazar de la Charité dizisinden uyarlanarak ekrana aktarılıyor. Orijinal halinin gerçek hikayeden alıntı olduğu söylenir.

Le Bazar de la Charité, Fransız yapımında 1885 senesinde Paris’te düzenlenen yardım gecesine verilen isimdir. Yardım gecesi Katolik aristokratlar tarafından düzenlenir. Etkinlik, Jean Goujon’da boş olan ahşap binada yapılır. 

Etkinlik 4 sürecek şekilde planlanmış ve etkinliğin ikinci gününde elektrik için eter ve oksijen kullanılmıştır. Bu durumdan projeksiyon makinesi alev alır ve bina yanar. Yaşanan panikten ötürü çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 126 kişi yangında hayatını kaybeder 200’e yakın insan da yaralanır sonrasında yangının çıktığı alanda inşa edilen Notre-Dame de Consolation, hayatını kaybeden insanların anısına adanır 

Alev Alev Dizisi Nerede Çekiliyor

Alev Alev dizisi ev sahneleri Büyükçekmece Alkent 2000’de çekiliyor. Dizinin tanıtım çekimleri ise İstanbul’da bulunan sahil yeri olan Şile’deki Ağlayankaya plajında gerçekleşiyor. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu