Son eklenen

Badoo Nedir? Kullanımı Nasıldır?

Badoo en fazla kullanılan sitelerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Günümüz de artık arkadaşlık edinme durumu sosyal ağa düştüğünden dolay bu tarz sitelerin çoğalması sayesinde sosyal hayat yaşanabiliyor. Özellikle ön plana çıkmayı başaran bu sitenin sunmuş olduğu avantajlar ise oldukça fazla.

Sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, aynı zamanda farklı ülkelerin insanları ile birlikte iletişime geçildiğinden, global bir yayın akışı gerçekleşiyor. Böyle olunca farklı ülkelerden arkadaşlıklar kurma gibi bir durum söz konusu oluyor. Badoo sayesinde sadece arkadaşlık kurmanın yanı sıra çeşitli eğlencelerde gerçekleşiyor.

Badoo Uygulaması Nedir?

Bu uygulama arkadaşlık, eğlence ve tanışma üzerine yoğunlaştırılmış bir online sosyal ağdır. Ülkemizde çok ünlü olduğu gibi diğer ülkelerde de aynı şekilde ünlü olan bu uygulama, binlerce kişiyi tanıştırmayı başarıyor. Özellikle internet üzerinden arkadaşlık kurmak isteyenler için tatmin edici bir uygulama olarak görülüyor.

Badoo indir işlemini telefona gerçekleştiren kişiler kendilerine profil açarak tanıtmaları gerekir. Sonrasında ise özgür bir şekilde istenilen ülke üzerinden arkadaşlık kurulabilir. Belirli bir kural çerçevesi içerisinde istenilen türden arkadaşlıkların kurulması mümkündür. 

Badoo Kullanımı Nasıl Gerçekleşir?

Uygulamayı kullanmak için ilk olarak telefona indirme işlemini gerçekleşmesi gerekiyor. Ardından kayıt sekmesine giriş yapıldıktan sonra profil oluşumu yapılabiliyor. Profil oluşturulma aşamasında diğer kişilerin ulaşımını kolay bir şekilde gerçekleştirmesi adına kesinlikle profil fotoğrafının olması gerekiyor. 

Ek olarak biyografinin doldurulması ve ne aranması gerekiyor kısmının doldurulması da aynı şekilde gereken kurallardan sayılıyor. Kayıt işleminin tamamlanmasıyla birlikte profil içerisine giriş yaptıktan sonra Facebook profili de bağlanabilir. Ayrıca mobil telefon aracılığıyla Badoo için onaylı üye haline gelinebilir.

Fotoğraflar Yükleyerek Albümler Oluşturmak

Uygulamanın bünyesinde daha fazla kişinin iletişime geçmesi açısından fotoğraf albümü oluşturulması önemli bir rol oynuyor. İstendiği takdirde Facebook içerisinde bulunan fotoğraflar uygulama içerisinde yayınlanabiliyor. Kullanıcılar için 500 fotoğrafa kadar sınır bulunduğu için rahat bir şekilde albüm gerçekleştirilebiliyor. Yalnızca fotoğraf paylaşımı değil, aynı zamanda video paylaşımları da yapılabiliyor.

Yakında Bulunan Kişileri Aramak

Badoo uygulamasının en fazla kullanılanlar arasında bulunmasının en büyük sebebi, yakınlarda olan kişileri sistemde göstermesidir. Bu şekilde önceden belirlenen vücut tipi, yaş ve daha pek çok detay dikkate alınarak sistemde yakın bölgelerde bulunanlar gösteriliyor.

Sohbetler Gerçekleştirmek

Sohbet etmek için mutlaka profil resminin olması şart koşuluyor. Çünkü sohbet edecek olan kişiler birbirlerini görmelidirler. Uygulama içerisinde gezinirken hoşlanılan kişinin profil kısmında yer alan sohbet seçeneğine tıklama yapıldıktan sonra sohbet etme şansı kazanılıyor. Ayrıca filtre özelliği sayesinde rahatsızlık veren kullanıcılar engellenebiliyor.

Beğenen Kişileri Görmek

Uygulama sisteminde beğenen kişileri görerek, ilgi duyulan kişilerle sohbet edebilme şansı sunuluyor. Eğer beğenen kişiler arasında ilgi duyulan birisi yoksa sohbet etme zorunlu değildir. Bu sistem sayesinde daha kolay ve doğru arkadaşlıklar kurulabiliyor.

Fotoğraflar İçin Puan Vermek

Badoo uygulaması fotoğraf puanlama için sunduğu sistem vasıtasıyla oldukça eğlenceli dakikalar geçiriliyor. İlgi çekebilecek herhangi bir kişinin karakteri rastgele usulü ekrana getirilir ve bu kişi için puan verilmesi istenir. Puanlama ne kadar çok yapılırsa yapan kişinin fotoğrafları içinde bir o kadar puanlama artar.

Site İçerisinde Ayrıcalıklı Olmak

Ücretsiz olarak sunulan bu uygulama sayesinde arkadaşlıklar kurulması oldukça yüksek orana sahiptir. Ancak bu sosyal ağ içerisinde diğer kişilerden daha farklı olmanız ve ayrıcalıklı görülmeniz adına çeşitli paketler yer alıyor. Bunlar sayesinde diğer kişilerin dikkati daha fazla çekilerek hızlı yoldan ulaşım gerçekleştiriliyor.

Badoo Hesabını Silme Adımları Nelerdir?

Uygulamayı kullanmaktan vazgeçen kişiler telefonları aracılığıyla Badoo hesap silme adımlarını gerçekleştirebilirler. Basit şekilde gerçekleşen hesap silme işlemi için gereken adımlar şu şekildedir:

•Hesap içerisine girilir.

•Giriş yapılmasının ardından sağ üst bölümde bulunan ayarlar yazısına tıklama yapılır.

•Gelen sayfanın en alt kısmına geldikten sonra hesabi sil yazısı üzerine tıklanır.

•İşlemden sonra sistem karardan dönülmesi adına birkaç tane teklif sunar.

•Sunulan teklifleri kabul etmeyerek hesabı sil yazısına tıklanır.

•İşleme devam edilirken açılan yeni sayfada güvenlik prosedürü bakımından kutucuk içerisinde hesap şifresinin yazılması istenir.

•Şifre yazıldıktan sonra doğrulama kodu onayı gerçekleşir.

•Onaylama işleminin hemen ardından ekranda bulunan hesap silme işleminin gerçekleştirildiğini açıklayan yazı belirir.

Bu şekilde Badoo hesaplarını silmek isteyen kişiler işlemi rahatlıkla tamamlamış olurlar. Ancak hesabı silmekten vazgeçen kişiler için sistem e-posta üzerinden bilgiler gönderir. Bilgiler doğrultusunda yapılması gereken işlemler üzerinden hesap içerisine dönüş gerçekleştirilir.

1 Yorumlar

  1. Badoo sanırım daha çok gençlerin kullandığı bir uygulama. Gayet detaylı açıklamışsınız teşekkürler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu