Son eklenen

Kefaret Dizi İncelemesi

İşlenmiş bir günahın Allah tarafından bağışlanması için verilen sadakaya kefaret denir. İşte kefaret dizisinde de görülecek şey bu oluyor. Yeni bir dizi olarak 23 Kasım 2020 tarihinde ekranlara gelen dizi zaten çok merak ediliyor. Kefaret konusu ve oyuncu kadrosu ile ilgi çeker iken daha başlamadan bile adından söz ettirmeyi başardı.

Kefaret Dizisi Konusu

Kefaret dizisi konusu, Zeynep ile Ahmet’in etrafında döner. Öğretmen olan Zeynep, bir kasabada öğretmenlik yapıyor eşi Ahmet ise doktordur. Bir kız ve bir erkek çocuğu olan Zeynep’in mutlu bir hayat vardır; ancak mutlu hayatı kızının kaçırılması ile bir anda cehenneme döner. Zeynep sahip olduğu şeyleri yavaş yavaş yitirir ve kendini kızını bulmaya adar. 

Bu sırada bölgeye İstanbul’dan genç ve başarılı bir komiser atanır. Zeynep, komiser Sinan sayesinde kızını bulmak konusunda ve hayata karşı umudunu yitirmez ve Sinan’ın varlığı ile hayata sımsıkı tutunma gücünü bulur. 

Bir annenin belki en kötü yaşayabileceği şey olan çocuğunun kaybolması ile sınanan Zeynep, kızını bulabilmek adına her yolu dener; ancak başarıya ulaşamaz bu neden ile çılgına döner ve farklı eyleme kalkışır. Bu eylem sonunda ise hiç beklemediği ve düşünmediği bir gerçek ile karşılaşır.

Kefaret Dizisi Hangi Gün

Fox Tv ekranlarında ilk bölümü ile 23 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan Kefaret, her pazar akşamı saat 20.00’de ekrana gelecek.

Kefaret Dizisi Yapımı

Yapımı, 25 film yapımcılığın üstlendiği Kefalet dizisinin senaryosu Mahinur Ergün ve Melih Çam tarafından yazılıyor. Yönetmen koltuğunda ise Mesude Erarslan yer alıyor. 

Kefaret Dizisi Oyuncuları

Kefaret dizisi oyuncu kadrosu başrolü Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur paylaşıyor. Kefaret diğer oyuncular ise Özge Özacar, Ege Kökenli, Mine Kılıç, Ayşegül Cengiz ve Tolga Güleç’tir. 

Kefaret Dizisi Karakterleri

Kefaret dizisi karakterleri arasında en çok dikkat çeken Zeynep, Sinan ve Ahmet karakterleri oluyor. Dizi, Zeynep v Ahmet’in hayatı üzerinden akıyor. Oyuncuların canlandırdıkları roller aşağıdaki gibidir:

1.Zeynep 

Nurgül Yeşilçay tarafından canlandırılan Zeynep karakteri, müzik öğretmenidir ve Ahmet ile evlidir.  

Zeynep, Ahmet ile Şile’de güzel bir hayat yaşar. Ailesine bağlı ve çevresi ile ilişkileri iyi olan Zeynep’in hayatı kızının kaçırılması ile altüst olur.   

2. Sinan

Mert Fırat’ın oynadığı Sinan karakteri, yakışıklı bir komiserdir. Çocukken dünyayı değiştirmek gibi hayalleri vardır. Zaman içinde kötülükler ve kötüler ile başa çıkmanın tek yolunun polis olmaktan geçtiğini düşünür ve polis olur. Zamanla komiserliğe yükselen Sinan, yeni tayin olduğu yerde Zeynep ile karşılaşır ve hayatı değişir.

3. Ahmet

Yurdaer Okur’un hayat verdiği Ahmet karakteri, anne ve babası gibi doktordur. Ahmet Zeynep’e âşık olur ve evlenirler aynı zamanda Ahmet, kariyerine de çok önem verir. Mutlu olan çift bir anda alenin üzerine gelen kara bulutlar yüzünden dağılma noktasına gelir.

Kefaret Dizisi Uyarlama Mı?

Kefaret dizisi, gazeteci ve yazar aynı zamanda romanlarının 40 dilde yayınlandığı ve uluslararası ödüllere de layık görülen usta yazar Zülfü Livaneli'nin en çok okunan eseri olan Konstantiniyye Oteli kitabının uyarlaması olarak ekranlara taşınıyor.

Kefaret Dizisi Nerede Çekiliyor

Kefaret, daha tanıtımı yayınlanırken bile ilgi gören diziler arasındaydı. Dizideki özellikle göl ve orman sahneleri insana huzur da veriyor. Bu nede ile izleyicinin gözünden kaçmayan bu görsellerin nerede çekildiği merak konusu oluyor. Kefaret dizisi çekimleri de İstanbul’da gerçekleşiyor. Göl ve orman çekimleri İstanbul’da bulunan doğal alanlarda yapılır iken şehir içi sahneler de Sarıyer ve Nişantaşı semtlerine yer veriliyor.


1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu