Son eklenen

Panik atak nedir? Panik ataktan kurtulmanın yolları nelerdir?

Birçok insan ömründe mutlaka bir defa panik atak geçirmiştir. Tıp terimindeki ismi anksiyete bozukluğu olarak bilinen bu hastalıktan tamamen kurtulmak mümkün mü? Bu yazımızda işte bu konulara değineceğiz. Lafı daha fazla uzatmadan konuya geçelim.

Panik atak nedir?

Panik atak ne zaman geleceği belli olmayan bazen aniden ortaya çıkan, kişinin çok koktuğu zamanlarda bir çeşit anksiyete bozukluğu olarak tanımlanıyor.

Panik atağın belki de en önemli noktası ortada hiçbir sebep yokken durduk yere ortaya çıkmasıdır. Bir bakıma ani bir sıkıntı dalgası olarak da tanımlanabilir. Peki, bu panik ataktan kurtulmak için ne yapılmalı?

Panik ataktan kurtulmanın yolları

1-) Yüzünüzü hemen soğuk bir su ile yıkayın

Bazı araştırmalara göre soğuk su kişinin panik atağının azalmasında önemli rol oynuyor. Peki, ne yapıyor da panik atak yok oluyor. Yaptığı şu aslında.

Panik atak olan kişilerin kalbi çok hızlı atar. Bu kalp atışını yavaşlatmak için soğuk su kullanılıyor. Yüzünüzü soğuk su ile yıkadığınızda kalp atışınız %10 ve %25 oranında azalıyor. Bu durumda kalp seviyenizin azalmasına ve rahatlamanıza sebep oluyor.

2-) Mobil oyunlar oynayın

Panik atak geçirdiğiniz zaman vücudunuz tamamen olumsuz duygularla yüklenir. Bu durumdan dolayı hiçbir şey yapmazsanız panik atak süreniz uzayacaktır. Bu olumsuz duygudan kurtulmanız gerekmektedir. Bunun için size en iyi gelecek şey oyun oynamak. En çok sevdiğiniz oyunu açıp oynamanız panik atağınızı kesinlikle azaltacaktır.

3-) Topraklama tekniğini kullanın

Panik atak yaşadığınız zaman topraklama tekniğini kullanabilirsiniz. Bu tekniği uygulamak çok basit.

Bu yöntem için yapmanız gereken şey bir noktaya odaklanmak. Bu bir duvar olabilir. Bir resim olabilir. Sevdiğiniz bir nesne olabilir. Bunu yaptığınız zaman kaygınızın azaldığını göreceksiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu