Son eklenen

Replikalar Film Konusu ve Karakterleri

Bilim-kurgu ve gerilim filminden hoşlananlar için harika bir alternatif olan Replikalar yapımı, oyuncu kadrosuyla da kendisine hayran bırakan türden. En çok izlenen filmler arasında yer alan Replikalar filmi, Stephen Hamel imzası taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Jeffrey Nachmanoff karşımıza çıkıyor. Başrol oyuncularıyla da adından söz ettiren Replikalar filminin kadrosunda Keanu Reeves, Thomas Middleditch ve Alice Eve gibi isimler var. Peki, Replikalar film konusu nedir? Bu yazımızda Replikalar filmi hakkında merak edilenlerden söz ettik.

Repliklar Film Konusu Nedir?

Başarılı ve ünlü nörobilim profesörü William Foster, ailesine ve işine aşık bir adamdır. Foster, sentetik biyoloji ve zihnin sinir yollarının haritalanması konusunda uzmanlaşmıştır. William Foster, yeni bir proje üzerinde çalışmaktadır ve bu projesiyle emeklerinin karşılığını almayı hedefler. Profesör, insan zihnini bilgisayara aktarabilme uğraşı içindedir. Projesine yoğunlaştığı bir dönemde ailesi bir trafik kazası geçirir ve dünyası altüst olur.

Foster, karısı Mona ve üç çocuğu Matt, Zoe ve Sophie bir geziye çıkarır. Fakat yolda William haricindeki diğer aile üyeleri bir araba kazasında ölür. Bu olay sonucunda ailesini diriltmek ve onların klonlarını yaratmak ister. Ed Whittle isimli yakın dostu ve meslektaşıyla beraber çalışmalar yapar. Whittle’ın uzmanlık alanı üreme yolu ile insan klonlamaktır.

Foster’ın ailesini diriltmeyi kabul eden Ed, Mona, Matt, Zoe ve Sophie’nin sinir haritalarını çıkarmak ve onlar için yedek bedenleri klonlamak için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyar. Ed Whittle, gerekli Bionyne ekipmanını getirmesi için Foster’ı ikna eder. Foster ise ailesinin nöral haritalarını başarılı bir biçimde çıkartır. Arkadaşına ise cesetleri atmasını söyler. Bu aşamada planının önündeki engelle yüzleşir. Sadece üç klonlama bölmesi mevcuttur ve bir kişiyi feda etmek için karar vermek zorundadır. Ailenin en küçüğü Zoe'yi seçer. Üç kişinin hafızasından da Zoe’yi siler. Bu zorlu karar süreci de William Foster’ı yıpratır.

Bilim kurgu alanında fark yaratan Replikalar filmi, tıpkı Matrix, Hız Tuzağı ve Kırılma Noktası isimli yapımlar gibi akıllara kazınan bir izleme deneyimi vadediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu