Son eklenen

Derin Köklü Ağaç Dizisi Konusu

Derin Köklü Ağaç dizisi 2011/2012 yapımı bir Güney Kore dizisidir. Tarihi bir dizi olan Derin Köklü Ağaç, yayınlandığı dönemde hem ilgiyle izlenmiş hem de çeşitli ödüllere layık görülmüştür.

Joseon Krallığı'nın en büyük hükümdarı olan, Güney Kore tarihinin de en büyük krallarından biri olan Kral Se Jong'un Çinlilerden farklı olarak bir alfabe çıkarması ve bunu yaparken yaşadığı zorlukları anlatan bir dizidir.

Dizide değinilen bir diğer konu ise Kral'a kinlenmiş bir adamın intikam ateşiyle yanması ve gerçekleri öğrenince Kral'a her açıdan yardımcı olmasıdır. Ayrıca Kral'ın en büyük yardımcısına karşı geçmişten gelen duyguları da aşk konusunun da işlendiği bir dizi olmasına neden olmuştur.

Kimi zaman yürek burkan kimi zaman ise yüz güldüren bir dizi olan Derin Köklü Ağaç dizisi, ayrıca alfabe çıkarılması sırasında Mil Bon adlı bir cemiyetin çıkardığı zorlukları anlatmaktadır. Mil Bon Cemiyeti kraliyet için en büyük düşmandır.

Güney Kore'nin tarihi dizileri arasında efsaneler arasına girmiş olan bu dizi kesinlikle izlenilmesi gereken eşsiz bir yapımdır.

Dizi Hakkında Diğer Bilinmesi Gerekenler

Dizinin oyuncu kadrosunda Jang Hyuk, Han Suk Kyu, Shin Se Kyung, Cho Jin Woong, Song Joong Ki ve Park Hyuk Kwon gibi başarılı oyuncular yer almaktadır.

Dizi ilk yayınlandığı dönemden sonra pek çok ülkede de yayınlanmıştır. Dizinin aldığı ödüllerden en önemlisi ise Baeksang Büyük Sanat Ödülü'dür.

1 Yorumlar

  1. bunu duymadıydım, koreliler joseon dönemi ile ilgili film yapmayı çok seviyoooo :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu